Μετεωρίτης διασχίζει τον ουρανό της Ελβετίας [Βίντεο]




Μια πράσινη λάμψη είδαν ψηλά στον ουρανό της Ελβετίας πολλοί μάρτυρες, την Κυριακή το βράδυ, τραβώντας βίντεο που έγιναν αμέσως ιδιαίτερα δημοφιλή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ορισμένοι μάλιστα ανέφεραν πως άκουσαν και δυνατές εκρήξεις μαζί με την λάμψη.
Η βολίδα καταγράφηκε για πρώτη φορά γύρω στις 20.50 (τοπική ώρα) στην Ελβετία. Σύμφωνα με αναρτήσεις ο μετεωρίτης έγινε ορατός και στην
Αυστρία και στο νότιο τμήμα της Γερμανίας.
Μάρτυρες υποστηρίζουν πως το φωτεινό αντικείμενο κινούνταν με νότια κατεύθυνση κατά μήκος του ουρανού. Κάποιοι ανέφεραν ότι άκουσαν δύο δυνατές εκρήξεις.
«Η κόρη μου ήταν στο μπαλκόνι , όταν συνέβη αυτό και άκουσε μία έκρηξη. Ένιωσε και ένα μικρό κύμα πίεσης» δήλωσε μια γυναίκα στην τοπική εφημερίδα Aargauer Zeitung.
Η αστυνομία της Ζυρίχης και της Βέρνης φέρεται να έλαβε πολλαπλές κλήσεις για τα λαμπερά φώτα στον ουρανό.
Τον Φεβρουάριο του 2013, η ρωσική πόλη Chelyabinsk, σείστηκε από μια έκρηξη μετεωρίτη που κατέστρεψε πολλά κτίρια. Εκατοντάδες άνθρωποι αναζήτησαν ιατρική βοήθεια για μικροτραυματισμούς, που προκλήθηκαν κυρίως από σπασμένα γυαλιά από το κρουστικό κύμα.
Το ουράνιο σώμα που ήταν υπεύθυνο για αυτή την καταστροφή, ανακαλύφθηκε αργότερα στο βυθό μιας λίμνης, έξω από την πόλη και ονομάστηκε μετεωρίτης Chelyabinsk








Πηγή: Russia Today










Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις