Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΗΣΥΧΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ...

12


Σύμφωνα με το βιογραφικό του σημείωμα που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο κ. Κώστας Ήσυχος γεννήθηκε στο Μπουένος Άιρες το 1957.
Από νεαρή ηλικία εντάχθηκε στο αριστερό μαθητικό και νεολαιίστικο, κίνημα της Αργεντινής. Από εκεί έφυγε οικογενειακώς για τον Καναδά, μετά την εγκαθίδρυση
της Χούντας. Είναι, δηλαδή, όπως και ο ίδιος λέει με υπερηφάνεια, ομογενής τρίτης γενιάς.
Εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα το 1980 μετά τις σπουδές του στις πολιτικές και οικονομικές επιστήμες του στο Πανεπιστήμιο Γιορκ του Καναδά. Δηλαδή επέστρεψε στην πατρίδα σε ηλικία 23 ετών και παρ’όλα αυτά, δεν μπήκε στη διαδικασία να στρατευτεί.
Ωστόσο σύμφωνα με στενούς του συνεργάτες, ο κ. Ήσυχος δεν υπηρέτησε στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις όχι μόνο γιατί έκανε χρήση του νόμου για τέκνα ομογενών τρίτης γενιάς, αλλά γιατί έχει και την αργεντίνικη υπηκοότητα. Ως εκ τούτου επέλεξε και υπηρέτησε τις Ένοπλες Δυνάμεις της Αργεντινής, λίγο πριν επιστρέψει στην Ελλάδα και προσληφθεί στην Ολυμπιακή Αεροπορία, όπου διετέλεσε συνδικαλιστής και αντιπρόεδρος της ΟΣΠΑ, ενώ το 2006 εξελέγη αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.


ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις