Μακελειό στην Κένυα! Δύο νεκροί και πάνω από 20 τραυματίες από εισβολή ενόπλων σε κολλέγιο

Μακελειό στην Κένυα! Δύο νεκροί και πάνω από 20 τραυματίες από εισβολή ενόπλων σε κολλέγιο



Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα και περισσότεροι από 20 τραυματίστηκαν--οι 4 σοβαρά-- όταν ένοπλοι εισέβαλαν στην πανεπιστημιούπολη ενός κολλεγίου στη βορειοανατολική πόλη Γκαρίσα της Κένυας, κοντά στα σύνορα με τη Σομαλία, ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Αντιμετώπισης Καταστροφών.
Ορισμένοι φοιτητές παγιδεύτηκαν μέσα στην
πανεπιστημιούπολη, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Όλοι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Οι περισσότεροι έφεραν τραύματα από σφαίρες, ανέφερε το Κέντρο στον λογαριασμό του στο Twitter.
Μία αστυνομικός που βρίσκεται επί τόπου δήλωσε στο Ρόιτερς ότι σκοτώθηκαν δύο φρουροί ασφαλείας της πανεπιστημιούπολης και ότι οι ένοπλοι ενδέχεται να κρατούν ομήρους καθώς πολλοί φοιτητές παραμένουν εγκλωβισμένοι μέσα στον χώρο.
"Δύο φρουροί που βρίσκονταν στην πύλη του πανεπιστημίου σκοτώθηκαν. Ακούμε πυροβολισμούς από μέσα αλλά αυτή τη στιγή δεν μπορούμε να πούμε ποιός πυροβολεί ποιόν", είπε.
Καμία οργάνωση δεν έχει ακόμη αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.
Στο παρελθόν, πολλές επιθέσεις στην Γκαρίσα και σε ολόκληρη την Κένυα έχει εξαπολύσει η ισλαμιστική ένοπλη οργάνωση της Σομαλίας Αλ Σαμπάμπ, περιλαμβανομένης και της επίθεσης το 2013 σε εμπορικό κέντρο της πρωτεύουσας Ναϊρόμπι.
Η Αλ Σαμπάμπ, η οποία συνδέεται με την Αλ Κάιντα, έχει δεσμευτεί να τιμωρήσει την Κένυα επειδή έστειλε στρατιώτες στη Σομαλία για να συνδράμουν την ειρηνευτική δύναμη της Αφρικανικής Ένωσης, η οποία μάχεται κατά της οργάνωσης.


ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις