Τον έπιασαν τα… θρησκευτικά του τον Ξηρό και δεν θέλει το «βραχιολάκι»


xiros_savvas



Δεν επιθυμεί να δεχθεί ως μέσο για την αποφυλάκισή του το ηλεκτρονικό «βραχιολάκι» ο Σάββας Ξηρός, όπως αναφέρει σε συνέντευξη που παραχώρησε από τον Κορυδαλλό.
«Προτίθεμαι να μην το δεχτώ, χωρίς να θέλω να πω τίποτα για τον καινούριο νόμο. Ο καινούριος νόμος πέρασε με δυσκολία και η κυβέρνηση φάνηκε να δείχνει αποφασιστικότητα και αντοχή», λέει ο καταδικασμένος τρομοκράτης για τις
δολοφονίες της «17 Νοέμβρη» για την διάταξη που προκάλεσε «τριγμούς» στις σχέσεις της Ελλάδας με τις ΗΠΑ και την Βρετανία.
Οσον αφορά στο γιατί αρνείται την χρήση της διάταξης, ο Σάββας Ξηρός εξηγεί πως αιτία είναι οι θρησκευτικές του πεποιθήσεις: «Ο πρώτος και κυριότερος λόγος είναι λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων. Δηλαδή αυτό περιγράφεται στην Αποκάλυψη ως μέσον χωρίς το οποίο δεν μπορεί κάποιος να μετέχει στην κοινωνική ζωή και τείνει να επιβληθεί σε όλο και περισσότερες κοινωνικές ομάδες. Αυτό το ζήτημα, αυτός ο τρόπος επιτήρησης προσπαθεί να επιβληθεί με κάθε τρόπο στη σύγχρονη κοινωνία. Δηλαδή, το να δοκιμάζεται πιλοτικά αυτό το σύστημα σε κατάδικο, σε κρατούμενο, δηλαδή κάνουν ένα πείραμα σε πραγματικές συνθήκες. Τώρα πρέπει να επεκταθεί σε ευαίσθητους τομείς, δηλαδή ποιοι δουλεύουν στα αεροδρόμια, όπως έγινε το 2004 με τα βιομετρικά στοιχεία στα αεροδρόμια, τα οποία σήμερα έχουν επεκταθεί και στις τράπεζες και σε άλλα».
«Θα υπάρχει μια γενική επιτήρηση και από εκεί που υποτίθεται ότι το σύστημα κοιτάει τον άνθρωπο, ξαφνικά ο κάθε άνθρωπος θα γίνει μια κουκίδα σε μια οθόνη με ένα πλήρη έλεγχο κίνησής του» τονίζει.
Αναφερόμενος στους ιατρικούς λόγους για τους οποίους δεν δέχεται το βραχιολάκι είναι ότι δεν θα μπορεί να κάνει καμία εξέταση, ούτε καρδιογράφημα, ούτε μαγνητική, ούτε αξονικές.


ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις