Σχέδιο της κυβέρνησης για συμφωνία με μεταρρυθμίσεις και νέο δάνειο ύψους…

ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ



Σε εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που θα οδηγήσει σε συμφωνία με μεταρρυθμίσεις και νέο δάνειο ύψους 30-35 δισ. ευρώ.
Με βάση πολιτική πηγή, «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει ούτε επιδιώκει στάση πληρωμών και χρεοκοπία, capital controls και χάος.
Η στρατηγική της μπλόφας, της παραπλάνησης είναι σκόπιμη.
Όπως επίσης σκόπιμα διαρρέονται
τα περί δημοψηφίσματος.
Όλα αυτά είναι προπέτασμα καπνού, είναι προπαγάνδα φόβου για να υποχωρήσει η Ευρώπη, είναι σκόπιμες διαρροές για να πιέσουν την Ε.Ε. σε ένα έντιμο συμβιβασμό.
Δεν θα υπάρχει χρεοκοπία και στάση πληρωμών.
Ποιο είναι το σχέδιο;
Ο ΣΥΡΙΖΑ σκόπιμα χρονοτριβεί θέλει να εξαντλήσει το περιθώριο των 4 μηνών της παράτασης της δεύτερης δανειακής σύμβασης.
Σημειώνεται ότι η δανειακή σύμβαση λήγει στις 30 Ιουνίου.
Γιατί χρονοτριβεί; Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει ότι η Ελλάδα υποχρεωτικά χρειάζεται ακόμη 30-40 δισ. νέο δάνειο.
Αν η κυβέρνηση είχε συμφωνήσει στις μεταρρυθμίσεις πριν 1 μήνα… όταν τον Ιούνιο θα ξεκινούσε η διαπραγμάτευση για το νέο δάνειο η Ε.Ε. θα ζητούσε υποχρεωτικά νέα μέτρα, νέο μνημόνιο.
Η κυβέρνηση λοιπόν θέλει η τωρινή διαπραγμάτευση για τις μεταρρυθμίσεις να «κουμπώσει» με το νέο δάνειο, το τρίτο μνημόνιο του Ιουνίου και όχι με την 4μηνη παράταση.
Για να τεθεί απλά.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπογράψει τρίτο μνημόνιο αλλά θέλει οι μεταρρυθμίσεις που υποχρεωτικά θα υπογράψει να αφορούν την νέα δανειακή σύμβαση.
Με βάση αυτό το σχεδιασμό, δεν θα υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup στις 24 Απριλίου, δεν θα υπάρξει συμφωνία ούτε στις 11 Μαΐου άρα η συμφωνία μεταφέρεται για τις αρχές Ιουνίου οπότε και θα τεθεί θέμα ενοποίησης της μεταρρυθμίσεων και νέου δανείου».
Το ερώτημα βεβαίως είναι η Ε.Ε. θα δεχθεί αυτό τον συμψηφισμό;
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις