ΣΤΟ ΕΠΑΛ ΡΕΝΤΗ -ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΜΟΚ ΜΑΧΑΙΡΩΣΕ ΤΡΕΙΣ ΣΥΜΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΤΗΣ




Μαθήτρια σε κατάσταση αμόκ τραυμάτισε με μαχαίρι τρεις συμμαθητές της στην τεχνική σχολή του ΟΑΕΔ στου Ρέντη, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.
Η μαθήτρια είναι ηλικίας 20 ετών, ενώ ενώ δεν έχουν γίνει γνωστά περισσότερα στοιχεία για την κατάσταση της υγείας των θυμάτων ή για την ταυτότητά τους.
Oι καθηγητές είχαν διαπιστώσει επιθετική συμπεριφορά της 20 χρονης σύμφωνα με πληροφορίες. Το συμβάν έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Η καθηγήτρια ρώτησε τους μαθητές αν θελει καποιος να ρωτησει κατι και τότε η 20 χρονη
σήκωσε το χέρι και είπε “Εγω έχω μια απορία” . Στη συνέχεια μπροστά στους μαθητές και τη καθηγήτρια έβγαλε το μαχαίρι και μαχαίρωσε τρεις συμμαθήτριές της.
Οι μαθήτριες νοσηλεύονται με ελαφρά τραύματα στο Αττικό νοσοκομείο στο Χαιδάρι. Αμέσως μετά το περιστατικό η δράστης συνελήφθη από περιπολικό της Άμεσης Δράσης και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Ρέντη.
Οι αστυνομικές αρχές προς το παρόν δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η δράστης να είχε πέσει θύμα εκφοβισμού.
p

ΕΙΧΕ ΞΑΝΑΧΥΘΕΙ ΑΙΜΑ
Το 2009, πάλι μέσα στον Απρίλιο, ο 19χρονος Δημήτρης Πατμανίδης, είχε πυροβολήσει κατά ριπάς μέσα στο ίδιο σχολείο , είχε τραυματίσει τους συμμαθητές της και στο τέλος έστρεψε το όπλο πάνω του και αυτοκτόνησε.
Δημήτρης Πατμανίδης: “Δεν αντέχω να με απαξιώνουν άλλο”
«Δεν αντέχω να με απαξιώνουν άλλο και να μη μου δίνουν σημασία. Θα τους πάρω ό,τι πολυτιμότερο έχουν. Είμαι εγωιστής. Δεν αντέχω άλλο το φτύσιμο».
Αυτή τη φράση έγραψε στο σημείωμα ο 19χρονος Δημήτρης Πατμανίδης, ο οποίος χθες πήγε στη Σχολή Μαθητείας του ΟΑΕΔ στον Ρέντη όπου φοιτούσε, προετοιμασμένος να αφαιρέσει ζωές πριν δώσει τέλος και στη δική του. Τελικά, πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά έναν 18χρονο συμμαθητή του και δύο εργάτες. Ο ίδιος υπέκυψε περίπου δύο ώρες από τη στιγμή που αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι. Συνολικά έριξε 15 σφαίρες. Χθες στις 8.30 το πρωί ο Πατμανίδης, δευτεροετής σπουδαστής στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Αυτοκινήτου του ΟΑΕΔ στην οδό Πέτρου Ράλλη 83, μπήκε στη Σχολή με προτεταμένα δύο περίστροφα γεμάτα, ενώ στη ζώνη του είχε περασμένο ένα μαχαίρι. Συνολικά στα όπλα, στην τσέπη και την τσάντα του είχε 83 σφαίρες, από τις οποίες οι 66 βρέθηκαν στην τσάντα του, μαζί με ένα πτυσσόμενο στιλέτο και ένα χειρόγραφο σημείωμα 30 γραμμών με το οποίο «εξηγούσε» τους λόγους του μακελειού που ετοίμαζε. Είχε σχέδιο.
Όπως εκτιμούν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που ανέλαβαν την υπόθεση, ο δράστης κινήθηκε βάσει σχεδίου το οποίο είχε οργανώσει καλά. Με βάση όσα αναφέρει στο σημείωμά του ο 19χρονος, οι αστυνομικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα πως είχε σκοπό να προκαλέσει πολύνεκρο χτύπημα.
«Κατ΄ αρχάς περίμενε να μπουν όλοι οι συμμαθητές του στις τάξεις τους στις 8.15 π.μ. Ο δράστης μπήκε στη Σχολή ύστερα από ένα τέταρτο και κατευθύνθηκε αμέσως προς τις τάξεις, με τα δύο περίστροφα ανατολικού τύπου στα χέρια του με προφανή στόχο να σκοτώσει», λέει στα «ΝΕΑ» ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που εκτιμά πως με την πρότασή του «θα τους πάρω ό,τι πολυτιμότερο έχουν», εννοούσε τη ζωή των συμμαθητών του.
«Τι κάνεις εκεί;».
Την ώρα που ο Πατμανίδης κατευθυνόταν προς τις τάξεις βρέθηκε στον δρόμο του ο 18χρονος συμμαθητής του Δημήτρης Κοκκίνης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μαθητής είχε φτάσει αργοπορημένος στη Σχολή, όπου τον είχε μεταφέρει ο πατέρας του. Λίγα λεπτά αργότερα μπήκε στη Σχολή και ο δράστης. «Τι κάνεις εκεί;» ρώτησε ο Κοκκίνης τον Πατμανίδη όταν είδε τα δύο περίστροφα στα χέρια του. Τότε ο 19χρονος ομογενής από τη Γεωργία πυροβόλησε τρεις φορές τον συμμαθητή του- με τον οποίο όπως λένε οι μαθητές του ΟΑΕΔ δεν είχε καμία προσωπική σχέση- και, σαστισμένος, έφυγε από το σχολείο. Μία σφαίρα καρφώθηκε στον θώρακα του 18χρονου μαθητή και οι άλλες δύο στο δεξιό πόδι και το χέρι του. Παρότι σοβαρά τραυματισμένος ο μαθητής κατάφερε να φτάσει σε μια τάξη, όπου οι συμμαθητές του και οι καθηγητές ειδοποίησαν έντρομοι το ΕΚΑΒ. Ο Κοκκίνης μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας, όπου υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβα ση και οι θεράποντες ιατροί εκτιμούν πως ξεπέρασε τον άμεσο κίνδυνο για τη ζωή του. Σφαίρες αντί απάντησης.
Ο Πατμανίδης αμέσως μετά τους πυροβολισμούς έφυγε τρέχοντας από τη Σχολή. Σε απόσταση 150 μέτρων συναντήθηκε με δύο υπαλλήλους τεχνικής εταιρείας, που βρίσκεται απέναντι από τη Σχολή Μαθητείας. «Τι έγινε στο σχολείο;» τον ρώτησαν. Η «απάντηση» του Πατμανίδη ήταν να πυροβολήσει και να τραυματίσει έναν 23χρονο Έλληνα και έναν 37χρονο Αλβανό, στο χέρι και στο πόδι αντίστοιχα. Στη συνέχεια ο Πατμανίδης κατευθύνθηκε προς ένα αλσύλλιο κοντά τη Σχολή και αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι. Ο 19χρονος δράστης μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας, όπου εισήχθη αμέσως στο χειρουργείο. Ωστόσο, λίγο αργότερα κατέληξε.
 «Για μένα είστε όλοι σκουπίδια»
«Δεν έχω πλεον λόγο να συνεχίσω να ζω. Δυστυχώς για εσάς, είμαι πολύ εγωιστής για να φύγω και να σας αφήσω να ζήσετε τις γαμημένες ζωές σας. Πριν πεθάνω θα σας στερήσω ό,τι πολυτιμότερο έχετε. Δεν έχω σεβασμό για την ανθρώπινη ζωή. Φτύνω κατάμουτρα στην “αξιοπρέπεια” και την “τιμή” σας και σε ό,τι έχετε ιερό. Έχω πάρει την απόφασή μου και δεν πρόκειται να κάνω πίσω. Οποιοσδήπωτε βρεθεί μπροστά μου το πρωί της 10ης Απριλίου 2009 γίνεται άμεσα στόχος- δεν θα υπάρξει καμία διάκριση στην ηλικία, το φύλο ή την καταγωγή εκείνων που θα δολοφονήσω, για εμένα είστε όλοι σκουπίδια. Θα σας σκοτώσω γιατί έτσι γουστάρω και θα φροντήσω να το ευχαριστηθώ όσο περισσότερο γίνεται. Για τους περισσότερους απο εσάς μπορεί να ακούγομαι παρανοϊκός, εγκληματίας ή δολοφόνος…
Κάνετε λάθος, εσείς είστε τα νοητικώς στερημένα θρασύδειλα εγκληματικά καθάρματα που βρίζουν υπό την κάλυψη της ανωνυμίας, της ιδιότητας του καθηγητή ή των πολυάριθμων παρέων. Μέχρι στιγμής δεν έ5χω εισπράξει τίποτα άλλο παρά την απόρριψη και την ύβρη των γύρω μου. Σας τα επιστρέφω με την υπόσχεση να περάσετε τις τελευταίες στιγμές σας παρακαλώντας για την ελλεεινή και τρισάθλια ζωή σας- σύντομα θα δείτε πως είμαι άνθρωπος που τηρεί τις υποσχέσεις του… Δεν είμαι αναγκασμένος να δώσω περαιτέρω εξηγήσεις για τις πράξεις μου. Δεν έχω γνωρίσει παρά ένα άτομο που να αξίζει σαν άνθρωπος και με την οποία πίστευα πως είχα ερωτευτεί. Νιώθω πολύ άσχημα που με απέρριψε.
Οι γονείς καλό είναι να προσέχουν. Η σχολική βία δεν κάνει διακρίσεις.


ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις