«Good Morning Vietnam». Η αληθινή ιστορία του σμηνία που έγινε διάσημος δικηγόρος και έκανε ραδιοφωνική εκπομπή στη Σαϊγκόν.

Good Morning Vietnam 3


Στην ταινία «Good Morning Vietnam» κυριαρχεί η ερμηνεία του πρωταγωνιστή Robin Williams, που ενσαρκώνει τον ρόλο του ραδιοφωνικού παραγωγού Adrian Cronauer. Η ταινία απέσπασε πολλά βραβεία και καταπληκτικές κριτικές. Ωστόσο, δεν έγινε εξ αρχής γνωστό ότι ο ραδιοφωνικός παραγωγός που υποδύεται ο Williams ήταν υπαρκτό πρόσωπο. Στην πραγματικότητα αποτέλεσε την «έμπνευση» για να γυριστεί η συγκεκριμένη
ταινία. Είναι η εξιστόρηση όσων έζησε ο Adrian Cronauer το 1965, όταν ως σμηνίας μετατέθηκε στον σταθμό της Σαϊγκόν.
Ο Cronauer, γεννημένος στις 8 Σεπτεμβρίου 1938 στο Πίτσμπουργκ της Πενσυλβάνιας, ήταν ερασιτέχνης ραδιοφωνικός παραγωγός από 12 ετών. Μετά το πανεπιστήμιο έγινε δικηγόρος. Ήταν αυτός που εμπνεύστηκε τους κολεγιακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς ξεκινώντας από το κολέγιο του, όπου δημιούργησε τον σταθμό WPTS.

Good Morning Vietnam  2
Ο Andrian Cronauer συν-έγραψε την αρχική ιστορία για την ταινία Good Morning Vietnam, η οποία βασίστηκε στις εμπειρίες του στο Βιετνάμ, όπου υπηρέτησε στον σταθμό της Σαϊγκόν από το 1965 έως το 1966. Η εκπομπή του ονομαζόταν «Dawn Buster», ενώ το 1992 κέρδισε το βραβείο της πολιτείας του Οχάιο για τον ρόλο που έπαιξαν οι αμερικανικές δυνάμεις στο ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό δίκτυο την περίοδο του πολέμου του Βιετνάμ. Δείτε το απόσπασμα από την αυθεντική εκπομπή του Andrian Cronauer με τον ίδιο να κάνει την έναρξη του προγράμματος με τον ιδιαίτερο τρόπο του.




Στιγμιότυπα της ταινίας Good Morning Vietnam με τον Ρόμπιν Γουίλιαμς να ξεπερνά τον αληθινό πρωταγωνιστή Αντριάν Κρονάουερ.








ΠΗΓΗ















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις