Οι Αμερικάνοι αναγνώστες του TIME ψήφισαν πρόσωπο της χρονιάς…τον ΠΟΥΤΙΝ

poutin-time



Σαν να πήρε πρωτάθλημα…στο γήπεδο τους!! Ο “Ροκ Σταρ” Β.Πούτιν, Ξεπέρασε σε ψήφους ακόμα και…την Lady Gaga και άλλους αστέρες της “σόουμπιζ”. Η Προπαγάνδα των Αμερικανικών ΜΜΕ καλείται να “βγάλει το φίδι απ’ την τρύπα” στις τεταμένες Αμερικαν0-Ρωσικές σχέσεις, που θυμίζουν εποχές “Ψυχρού Πολέμου”.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επιλέχθηκε από τους
αναγνώστες του περιοδικού Time ως πρόσωπο της χρονιάς. Ο πρόεδρος της Ρωσίας έλαβε τις περισσότερες ψήφους, αφήνοντας πίσω του στις επόμενες τέσσερις θέσεις τη ράπερ της Νότιας Κορέας CL, τη Lady Gaga, τη Rihanna και την Taylor Swift.




Πρόκειται περί μιας ανέλπιστης κίνησης για την αμερικανική προπαγάνδα των Μέσων του αποκαλούμενουσυρμού και μάλιστα σε μια στιγμή που οι αμερικανο-ρωσικές σχέσεις βρίσκονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα και ενώ όλοι περίμεναν πως η επιλογή του προσώπου της χρονιάς θα γινόταν από τον χώρο της showbiz ή τον κόσμο της επιστήμης και τεχνολογίας, δίχως να αποκλειόταν το όνομα κάποιου φιλικά προσκείμενου πολιτικού.
Κι όμως, ο Πούτιν ξεπέρασε σε ψήφους των αναγνωστών του περιοδικού ακόμη και τη Lady Gaga που περιλαμβάνεται στις 100 προσωπικότητες… που επηρεάζουν τα δρώμενα στον κόσμο.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας ήταν ο μόνος πολιτικός που κατόρθωσε να φθάσει στους 10 κορυφαίους στον κόσμο, εκτός από τον Δαλάι Λάμα και τον πάπα Φραγκίσκο. Ακόμη και ο Μπαράκ Ομπάμα δεν περιλαμβανόταν στους πρώτους 10.
Η νίκη του Πούτιν στη δημοσκόπηση του περιοδικού έχει ιδιαίτερη σημασία, αν ληφθεί υπ’ όψιν πως οι περισσότεροι από τους μισούς αναγνώστες (57,38%) ήταν από τις ΗΠΑ. Ακολουθούν οι ψηφοφόροι από Καναδά και Βρετανία με 5,54% και 4,55%.
Η σθεναρή καθοδήγηση της Ρωσίας από τον πρόεδρο Πούτιν εγκρίθηκε από τους αναγνώστες του «ΤΙΜΕ», παρά την επανένωση της Κριμαίας με τη «μητέρα Ρωσία» και την κρίση στην Ουκρανία, που είχε ως αποτέλεσμα να αποφασίσουν την επιβολή οικονομικών μέτρων εναντίον της Μόσχας Ε.Ε. και μεμονωμένες επιχειρήσεις.
Τώρα η ψηφοφορία έρχεται κατά κάποιο τρόπο ως επιβράβευση για την επιτυχία του Πούτιν να ξεπεράσει τις δυσκολίες που επέφεραν στη ρωσική οικονομία τα δυτικά περιοριστικά μέτρα.


ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις