Η κυβέρνηση εγκαταλείπει 140 παιδιά με νοητική υστέρηση




Σε λουκέτο οδηγεί το Υπουργείο Εργασίας το Σωματείο "ΕΡΜΗΣ" το οποίο παρέχει υπηρεσίες εκπαίδευσης και υποστήριξης σε παιδιά και νέους με νοητική υστέρηση....
Διακόσιες χιλιάδες ευρώ που οφείλονται στο σωματείο από το 2014 και έχουν "σκαλώσει" στην Περιφέρεια και στο Υπουργείο, δυσχεραίνουν τη λειτουργία του οδηγώντας το με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο. Και μπορεί η κυβέρνηση να βρήκε 45 εκατ. ευρώ για να δώσει
προκαταβολή για τα γερασμενα P-3 ORION αδυνατεί όμως να βρει 200.000 ευρώ προκειμένου 140 παιδάκια με νοητική υστέρηση να μην μείνουν στην κυριολεξία στον δρόμο.
Η ετήσια επιχορήγηση που λαμβάνει το σωματείο, δηλώνουν οι υπεύθυνοι δεν έχει δοθεί ακόμα με αποτέλεσμα μέσα στην εβδομάδα που έρχεται να μην έχουν να πληρώσουν ούτε βενζίνη για τα σχολικά που μεταφέρουν τα παιδάκια, αλλά ούτε και το φαγητό που τους δίνουν κάθε μέρα.
"Παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας εδώ και ένα μήνα στην αναπληρώτρια Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου εκείνη μας αγνοεί επιδεικτικά" δηλώνουν στο vimaonline.gr οι υπεύθυνοι του σωματείου.
Ξεκινάμε κινητοποιήσεις από τη Δευτέρα, και κάνουμε έκκληση στην υπουργό να προχωρήσει την τροπολογία αυτή που της προτείνει η Περιφέρεια για να μπορέσουμε να εισπράξουμε τα χρήματα που μας οφείλονται.
"Είναι τραγικό να μην υπάρχει η παραμικρή ευαισθησία για αυτά τα παιδιά δηλώνουν οι εργαζόμενοι. Επιπλέον, και εμεις, το προσωπικό, είμαστε απλήρωτοι εδώ και 8 μήνες και παρά τις διαβεβαιώσεις της ηγεσίας του υπουργείου ότι θα τακτοποιηθεί το πρόβλημα, τίποτα απολύτως δεν έχει γίνει".
Σε ανακοίνωση του το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου, το οποίο απευθύνθηκε για βοήθεια και στο Δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης που έχει την έδρα του, αναφέρει μεταξύ των άλλων:
"Θα παραμείνουμε στις επάλξεις του Αγώνα που ξεκινήσαμε πριν από 30 χρόνια με την ίδρυση του κέντρου μας. και την προοπτική των εξυπηρετούμενων ΑμεΑ για την υποστήριξη και την κοινωνική τους ένταξη μη αποδεχόμενοι οποιοδήποτε πισωγύρισμα που θα μπορούσε να μας γυρίσει στο "Μεσαίωνα από τον οποίο ξεκινήσαμε.
Αξιοποιώντας κάθε μέσον και δυνατότητα που μας παρέχεται στις σημερινές συνθήκες προβάλλουμε το αίτημά μας για την παροχή της αναγκαίας υποστήριξής μας προς όλες τις κατευθύνσεις, τους Δήμους που εξυπηρετούμε δημότες ΑμεΑ, την Περιφέρεια Αττικής, αρμόδια υπουργεία και φορείς, την πρόεδρο της Βουλής, τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, πολιτικά κόμματα, αρμόδιους κοινοτικούς εκπροσώπους, με πρόθεση να μεταφέρουμε και εκτός Ελλάδας την κραυγή αγωνίας μας, ζητώντας συμπαράσταση από κάθε αρμόδιο αλλά και πολιτισμένο συνειδητό πολίτη που οφείλει να συμπράξει στην προσπάθειά μας αυτή".

Ποιο είναι το έργο του Σωματείου ΕΡΜΗΣ

Το σωματείο ΕΡΜΗΣ εδώ και 30 χρόνια από το 1988, παρέχει εκπαίδευση σε παιδιά με νοητική υστέρηση προκειμένου να ενταχθούν κοινωνικά και επαγγελματικά στο κοινωνικό σύνολο λειτουργώντας ουσιαστικά ως σχολείο. Είναι Ν.Π.Ι.Δ. εγγεγραμμένο στο εθνικό μητρώο φορέων ιδιωτικού τομέα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που παρέχουν υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Ως στόχος έχει τη διαμόρφωση, την υλοποίηση και την παρακολούθηση ενός πολυδιάστατου, συστηματικού και συνεκτικού πλαισίου αλληλοσυμπληρούμενων δράσεων, με επίκεντρο το εκπαιδευτικό έργο. Καταβάλεται ιδιαίτερη προσπάθεια ώστε ο προγραμματισμός και η οργάνωση των δράσεών του να έχουν στόχο την ανάπτυξη και να αποδίδουν αξιολογητικούς δείκτες ικανούς να οδηγούν σε μια διαχείριση ολικής ποιότητας.






ΠΗΓΗ


Το σωματείο βελτιώνει συνεχώς τις υπηρεσίες που παρέχει και τις προσαρμόζει στις ιδιαίτερες ανάγκες και απαιτήσεις των ανθρώπων που εξυπηρετεί. Η πολιτική παροχής υπηρεσιών του οργανισμού καθορίζεται από το Διοικητικό Συμβούλιο και βασίζεται στις εισηγήσεις διεπιστημονικής ομάδας με μέλη τόσο από τον διοικητικό όσο και από τον εκπαιδευτικό τομέα, με την επιστημονική ευθύνη της Διευθύντριας Εκπαίδευσης.
Αξιοσημείωτο είναι ότι στα πλαίσια των προγραμμάτων που εφαρμόζει ο "ΕΡΜΗΣ" είναι και οι αθλητικές δραστηριότητες. Πολλά μέλη του Σωματείου επανδρώνουν με επιτυχία τις παραολυμπιακές ομάδες με σημαντικές επιτυχίες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις