Νέος σεισμός 7,4 Ρίχτερ στο Νεπάλ ...!!!





Ένας ακόμη ισχυρός σεισμός 7,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ χτύπησε το Νεπάλ, μετά την ανείπωτη τραγωδία που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 8.000 ανθρώπους. Σε ορεινή περιοχή το επίκεντρο
Ισχυρός σεισμός 7,4 Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγο στο Νεπάλ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται
περίπου 52 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Κατμαντού, που συνεχίζει να μετρά τις πληγές της από τον φονικό σεισμό των 7.9 Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 25 Απριλίου.
Στους τέσσερις ο αριθμός των θυμάτων σύμφωνα με τις πρώτες ανακοινώσεις του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.



Συγκεκριμένα, το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται σε απόσταση 68 χιλιομέτρων δυτικά της πόλης Νάμσε Μπαζάρ, κοντά στο Έβερεστ, και σε βάθος μόλις 19 χιλιομέτρων. Ο σεισμός είναι ο 5ος και ισχυρότερος που έγινε αισθητός στην περιοχή τις τελευταίες 15 ώρες.






Η σεισμική δόνηση έσπειρε τον πανικό όχι μόνο στους κατοίκους της πόλης και της ευρύτερης περιοχής που εγκατέλειψαν έντρομοι τα σπίτια, αλλά και οι κάτοικοι του Νέου Δελχί. Οι ινδικές αρχές ανακοίνωσαν πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και πως διατίθενται να προσφέρουν οποιαδήποτε βοήθεια χρειάζεται στην πληγείσα περιοχή.

Το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ αναθεώρησε την μέτρηση του μεγέθους της δόνησης από 7,1 σε 7,4. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί νεκροί από τις αρχές, ενώ έχουν καταγραφεί υλικές ζημιές, καθώς καταρρέουν κτίρια που ήταν ήδη ετοιμόρροπα από τον προηγούμενο ισχυρό σεισμό.
Ο Νορβηγικός Ερυθρός Σταυρός ανέφερε πως έφτασαν στις εγκαταστάσεις του πολλοί τραυματίες, ενώ αναφέρθηκαν οι τέσσερις πρώτοι νεκροί. Παράλληλα, οι ινδικές αρχές κάνουν λόγω για έναν νεκρό.
Παράλληλα, το Γεωλογικό Ινστιτούτο αναφέρει ότι τα τελευταία 70 λεπτά έχουν σημειωθεί οκτώ μετασεισμοί, 7.4, 5.6, 5.4, 5.5, 6.2, 4.5, 5.1 και 5.1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
"Κάθε έννοια ηρεμίας που είχε κάπως αποκατασταθεί μεταξύ των Νεπαλέζων, μόλις κατέρρευσε με τον σημερινό τρομακτικό και μακράς διάρκειας σεισμό", έγραψε στο Twitter @Kashishds, κάτοικος του Κατμαντού.



ΠΗΓΗ

















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις