Γυναίκα απολύθηκε επειδή αρνήθηκε να τοποθετήσει την εφαρμογή που θα παρακολουθούσε κάθε βήμα της

apolysh


Τον γύρο των ιστοσελίδων του τεχνολογικού Τύπου κάνει είδηση την οποία έφερε στο φως το Ars Technica, σύμφωνα

με την οποία γυναίκα στην κεντρική Καλιφόρνια ισχυρίζεται πως απολύθηκε αφού απεγκατέστησε μια εφαρμογή την οποία οι εργοδότες της ήθελαν να έχει συνέχεια σε λειτουργία στο εταιρικό της iPhone, και η οποία επέτρεπε την παρακολούθηση των
κινήσεών της 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα.
Η Μίρνα Άριας, πρώην εργαζόμενη της Intermex, υποστηρίζει σε αγωγή της ότι ο εργοδότης της, Τζον Στούμπιτς, την απέλυσε λίγο αφού απεγκατέστησε την εφαρμογή Xora, την οποία αυτή και οι συνάδελφοί της ήταν υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν. Όπως αναφέρεται στην αγωγή, αφού η ίδια διερεύνησε την εφαρμογή και μίλησε με κάποιον από την Xora, η Άριας και συνάδελφοί της ρώτησαν εάν η Intermex παρακολουθούσε τις κινήσεις τους και εκτός δουλειάς. Ο Στούμπιτς, όπως αναφέρεται, παραδέχτηκε ότι οι εργαζόμενοι παρακολουθούνταν, όσον αφορά στη θέση τους, και εκτός εργασίας, και καυχήθηκε ότι γνώριζε πόσο γρήγορα η Άριας οδηγούσε κάποιες φορές, από τότε που είχε εγκαταστήσει την εφαρμογή.
Η Άριας υπογράμμισε ότι δεν είχε πρόβλημα με τη λειτουργία GPS της εφαρμογής κατά τις εργάσιμες ώρες, αλλά ήταν αντίθετη στην παρακολούθηση της θέσης της κατά τις ελεύθερες ώρες, κάνοντας λόγο για παραβίαση της ιδιωτικότητάς και παρομοιάζοντας την εφαρμογή με «βραχιολάκι» για φυλακισμένους, λέγοντας παράλληλα στον Στούμπιτς ότι οι πράξεις του ήταν παράνομες. Ο ίδιος φέρεται να της απάντησε ότι θα έπρεπε να υπομένει την εν λόγω παραβίαση.
Όπως αναφέρει το Ars Technica, η Intermex δεν έχει προβεί σε σχόλια.
Η Άριας ζητεί αποζημίωση ύψους 500.000 και ισχυρίζεται ότι ήταν υπό παρακολούθηση και τα Σαββατοκύριακα, ενώ δεν δούλευε. Σε κάθε περίπτωση, οι δικηγόροι της υποστηρίζουν ότι ήταν απόλυτα συνεπής όσον αφορά στην εργασία της, ενώ ο εργοδότης την επέπληξε μετά την απεγκατάσταση της εφαρμογής.
Όπως είπε δικηγόρος της Άριας στο Ars Technica, η εφαρμογή επέτρεπε την παρακολούθηση των κινήσεών της όλη τη διάρκεια της ημέρας, έχοντας ένα χαρακτηριστικό «clock in/out» που δεν σταματούσε την παρακολούθηση μέσω GPS, η οποία παρέμενε ενεργή- κάτι που τόνιζαν και οι εργοδότες της, αναφερόμενοι στην ταχύτητα κατά την οδήγηση, τα δρομολογία, τον χρόνο που περνούσαν σε κάποια σημεία κ.α.


ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις