"Διαφημιστικό κόλπο" το laser υπερόπλο των ΗΠΑ!


4521

Το νέο όπλο Laser με στόχο την εξουδετέρωση των Drones το οποίο αναπτύχθηκε από το αμερικανικό Ναυτικό, θεωρείται ως το πιο οικονομικό όπλο Laser που έχει φτιαχτεί μέχρι στιγμής, με κατανάλωση ενέργειας που κοστίζει λιγότερο από 1 δολάριο. Ωστόσο, η πραγματικότητα δείχνει να διαφέρει κατά πολύ από αυτό που ήθελε να
παρουσιάσει το Ναυτικό.
Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ ανακοίνωσε πριν μερικούς μήνες ότι το νέο όπλο laser ήταν επιτυχία, και ειχε δώσει στη δημοσιότητα βίντεο της δοκιμής. Ένα βίντεο από το οπλικό σύστημα laser (με την ονομασία LaWS), που κυκλοφόρησε από το Γραφείο Ναυτικών Ερευνών, δείχνει το λέιζερ στο πλοίο USS Ponce τον Σεπτέμβριο στον Περσικό Κόλπο.
Διαβάστε: Δείτε το βίντεο δοκιμής του νέου λέιζερ υπερόπλου των ΗΠΑ!
Σύμφωνα με μία νέα ανάλυση του ειδικού επιστήμονα σε ζητήματα Laser S. Ghoshroy το τεστ το οποίο διεξήχθη για το όπλο δεν ήταν παρά ένα «διαφημιστικό κόλπο». Ο Ghoshroy υποστηρίζει πως οι δοκιμές έγιναν από πιο κοντινές αποστάσεις με χαμηλή χρήση ενέργειας και ενάντια σε στόχους οι οποίοι ήταν ευάλωτοι. Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με την ανάλυση πως το νέο υπερόπλο δεν δοκιμάστηκε σε συνθήκες που να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Το πειραματικό οπλικό σύστημα LaWS συνδυάζει ακτίνες φωτός laser από έξι εμπορικά διαθέσιμα, στερεά Laser που χρησιμοποιούνται στην συγκόλληση μετάλλων. Κάθε ακτίνα έχει ισχύ 5.5 kW, επομένως σε συνδυασμό παράγουν 33 kW. Διαβάστε εδω πώς λειτουργεί το όπλο laser
Ο στόχος ουσιαστικά ενός όπλου Laser είναι να στοχεύει σε μεγάλη απόσταση και με μεγάλη ισχύ. Από την άλλη τα όπλα αυτά χρειάζονται μία υψηλής ποιότητας ακτίνα κάτι το οποίο αποτελεί ένα μειονέκτημα για τα μέχρι τώρα οπλικά συστήματα αυτής της κατηγορίας.
Κατά συνέπεια, ο Ghoshroy καταλήγει πως το συγκεκριμένο οπλικό σύστημα διαφέρει κατά πολύ από ένα νέο υπερόπλο.


Πηγή - BusinessInsider
Μετάφραση/Απόδοση - OnAlert

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις