ΗΠΑ: Υπεύθυνη σχολικής καντίνας απολύθηκε γιατί έδινε δωρεάν φαγητό σε πεινασμένους μαθητές

n-YOUTUBE-large570

Η Della Curry- μητέρα δύο παιδιών και η ίδια- είναι μια γυναίκα που απολύθηκε από τη θέση της προϊσταμένης ενός σχολικού εστιατορίου, επειδή φέρεται να έδινε δωρεάν γεύματα, σε παιδιά που δεν μπορούσαν να πληρώσουν.
«Είχα ένα παιδί της πρώτης τάξης μπροστά μου, να κλαίει, επειδή δεν είχε αρκετά χρήματα για να αγοράσει το μεσημεριανό γεύμα. Ναι, του έδωσα φαγητό», παραδέχθηκε η γυναίκα.
Ακόμη, συμπλήρωσε πως τα γεύματα που
παραχωρούνταν στους μαθητές, δεν ήταν αρκετά. Πολλές φορές χρειάστηκε η ίδια να τους αγοράσει κάποιο γεύματα, από την τσέπη της.
Για να δικαιούται κάποιος μαθητής δωρεάν μεσημεριανό, θα πρέπει η οικογένεια του να έχει συνολικό εισόδημα γύρω στα 31.000 δολάρια. Για να δικαιούται μειωμένη τιμή, θα πρέπει το οικογενειακό εισόδημα να είναι μικρότερο των 45.000 δολαρίων.
Σύμφωνα με τους κανονισμούς που ισχύουν στην περιοχή, στους μαθητές που δεν δικαιούνται κάποιο από τα δύο γεύματα, παρέχεται ένα κομμάτι τυρί με ψωμί και ένα μικρό πακέτο γάλα- τα οποία δεν θεωρεί αρκετά.
Η ίδια υποστήριξε πως τα παιδιά, τα οποία βοήθησε, δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις για καμία από τις δύο περιπτώσεις, στην οποία θα τους παρεχόταν φαγητό.
«Υπάρχουν παιδιά που οι γονείς τους κερδίζουν τόσα χρήματα, ώστε δεν δικαιούνται γεύμα, αλλά πολλές φορές δεν έχουν χρήματα για να φάνε», σημείωσε.
Η ίδια υποστήριξε πως κατανοεί την απόφαση του σχολείο να την απολύσει και την θεωρεί λογική, καθώς ακολουθείται το πρωτόκολλο που ισχύει για τα σχολεία της πολιτείας του Κολοράντο, αλλά ελπίζει πως η δική της ιστορία θα συντελέσει, ώστε να έρθει κάποια ουσιαστική αλλαγή.
Σε δημοσίευση της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, γράφει:
Σήμερα απολύθηκα από την θέση μου ως υπεύθυνη της κουζίνας στο σχολείο. Απολύθηκα επειδή έδωσα φαγητό σε παιδιά που δεν είχαν χρήματα. Τη στιγμή που ξέρω πως αυτό που έκανα ήταν νομικά λάθος, δεν νιώθω άσχημα για αυτό και θα το έκανα ξανά, σε μία στιγμή. Δεν θα καταλάβω ποτέ πως η "καλύτερη" χώρα του πλανήτη θεωρεί ένα σάντουιτς με τυρί ως επαρκή σίτιση ενός παιδιού. Δεν θα καταλάβω ποτέ πως μια από τις πλουσιότερες χώρες του πλανήτη δεν μπορεί να διασφαλίσει μεσημεριανό για τα παιδιά της. Θα βρω κάτι καλύτερο, το μόνο πράγμα που πονάει την καρδιά μου αυτή τη στιγμή είναι το να μην βλέπω όλα αυτά τα παιδιά που κατέληξα να αγαπάω τόσο πολύ. Οι καλοκαιρινές διακοπές ξεκίνησαν μια εβδομάδα νωρίτερα.
Από την πλευρά του, το σχολείο αρνήθηκε να τοποθετηθεί συγκεκριμένα στην υπόθεση της γυναίκας. Σχολίασε απλώς πως «κανένα παιδί δεν μένει χωρίς φαγητό» και πως «όποιος έχει απολυθεί ποτέ από το σχολείο, κάποια στιγμή παραβίασε κάποιον κανονισμό».


ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις