Φώκια στη Σάμο κάνει τα μπάνια της μαζί με τους λουόμενους!

1728426

Το δοκίμασε μία φορά και της άρεσε. Βγήκε σε μία παραλία της Σάμου, είδε μερικούς ανθρώπους να λιάζονται στις λιγοστές ξαπλώστρες και πήγε και θρονιάστηκε και αυτή δίπλα τους, αφού κάποιος από τους λουόμενους της παραχώρησε ευγενικά τη θέση του.
Το θέαμα της νεαρής φώκιας, την ονόμασαν
Αργυρώ και είναι 2 χρονών, παραξένεψε στην αρχή τον κόσμο στην παραλία, σύντομα όμως όλοι την αγκάλιασαν με αγάπη, της έδιναν φαγητό και έτσι κάθε μέρα, την ίδια πάντα ώρα, η φώκια κάνει το μπάνιο της στη θάλασσα και βγαίνει στη στεριά για να κάνει ηλιοθεραπεία στην ξαπλώστρα.
Μάλιστα, όπως αναφέρει και στη σελίδα της στο Facebook η οργάνωση MOm - Monachus Monachus, η Αργυρώ επισκέπτεται και άλλες παραλίες της Σάμου και όπου βρει ξαπλώστρα, ορμάει. Στην ουσία δηλαδή μιμείται τους ανθρώπους που βλέπει και με τους οποίους αισθάνεται οικειότητα.
Περισσότερες πληροφορίες, για τα τις συνήθειες της Αργυρώς, παραθέτει η οργάνωση: «Σύμφωνα με μαρτυρίες, της αρέσει να κολυμπάει και να παίζει παιχνίδια με τους ανθρώπους (αγκαλιές, χαριτωμένα δαγκώματα κτλ.). Επειδή όμως πρόκειται πάντα για άγριο ζώο και πολύ μεγάλο μάλιστα, όσο εξοικειωμένο και να είναι, χρειάζεται πάντα ιδιαίτερη προσοχή, να μην το πλησιάζουμε και να μην το αγγίζουμε, ειδικά τα μικρά παιδάκια»!


ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις