ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ το ΑΣΤΡΟ της ΒΗΘΛΕΕΜ στους ΟΥΡΑΝΟΥΣ;




Μία ενδιαφέρουσα διαπίστωση έκαναν οι Anne Graham Lotz και Jim Dodge. Ότι το λεγόμενο αστέρι της Βηθλεέμ που σύμφωνα με το Κατά Ματθαίον έδειξε το δρόμο στους μάγους όπου γεννήθηκε ο ο Ιησούς Χριστός, επανέρχεται...
Αλλά, τι ήταν ακριβώς το αστέρι της Βηθλεέμ; Σύμφωνα με την επικρατέστερη θεωρία του Rick Larson: επρόκειτο για τον πλανήτη Δία, ο οποίος τον Ιούνιο του 2 π.Χ., ήρθε σε σύνοδο με την Αφροδίτη. Ήταν τόσο "συμπαγής" η "επαφή" των δύο
πλανητών που έλαμπαν σαν ένα και μοναδικό υπέρλαμπρο αστέρι. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι Ιησούς δεν γεννήθηκε μέσα στο καταχείμωνο. Ο Λουκάς μας λέει (2,8) ότι οι ποιμένες έμεναν στο ύπαιθρο και φυλούσαν τα πρόβατα. Αυτό σίγουρα δεν συνέβαινε τον χειμώνα, αλλά κατά την άνοιξη ή αρχές καλοκαιριού.

Όπως κι αν έχει, το ίδιο φαινόμενο της συνόδου Δία-Αφροδίτη, μπορεί να έχει επαλανηφθεί πολλές φορές από τότε ως σήμερα, σύμφωνα όμως με τον Dodge, θα είναι η πρώτη φορά μετά από 2000 χρόνια που θα συμβεί ακριβώς με το ίδιο τρόπο, όπως και τότε, και οι δύο πλανήτες θα σχηματίσουν και πάλι ένα υπέρλαμπρο άστρο στον ουρανό.

Το φαινόμενο μας λέει θα πραγματοποιηθεί στις 30/6/2015 και θα γίνει αντιληπτό κατά τις απογευματικές ως βραδυνές ώρες, κυρίως στις ανατολικές περιοχές της Γης.

Αν οι δύο συγκλίνουσες θεωρίες ευσταθούν, τότε ίσως πρόκειται για ένα σημάδι... Τι είδους, όμως, αυτή τη φορά;






ΠΗΓΗ















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις