ΕΝΦΙΑ: Καμία έκπτωση – Μένουν ίδιες οι αντικειμενικές αξίες στα ακίνητα

AKINHTA2 463 355

- Παρά τις εξαγγελίες για μείωση των αντικειμενικών αξιών όλα δείχνουν ότι "παγώνουν" και για το 2015
- Για να μην υπάρξουν μεγάλες ανατιμήσεις μέσω ΦΠΑ η κυβέρνηση επιλέγει να μείνει ο ΕΝΦΙΑ ως έχει
- Εκτός του ΕΝΦΙΑ θα μείνουν ίδιοι όλοι οι φόροι στα ακίνητα καθώς υπολογίζονται με βάση τις αντικειμενικές
Είναι πολλά τα λεφτά που ζητούν οι εταίροι και δανειστές και ο λογαριασμός
στο Οικονομικό επιτελείο δεν βγαίνει.
Οι επιλογές είναι δύο. Είτε θα αυξηθεί κατά πολύ ο ΦΠΑ και θα συμπαρασύρει προς τα πάνω χιλιάδες προϊόντα, ενέργεια και υπηρεσίες, είτε θα μείνει ο ΕΝΦΙΑ ως έχει.
Ο φόρος που αποτέλεσε την Αχίλλειο Πτέρνα της προηγούμενης κυβέρνησης και που η κατάργησή του αποτέλεσε το κεντρικό προεκλογικό σύνθημα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ φαίνεται ότι διατηρείται για καθαρά εισπρακτικούς λόγους.
Πλέον και ενώ οι πληροφορίες και οι διαρροές μιλούν για μια διαπραγμάτευση που βαίνει στο τέλος της όλα δείχνουν ότι εταίροι και δανειστές δεν απαιτούν απλά ίδια έσοδα, αλλά περισσότερα και έτσι θεωρείται απίθανη μια μείωση εσόδων από βασικούς φόρους όπως ο ΕΝΦΙΑ που αποφέρει 2,65 δισ ευρώ.Άνθρωποι που γνωρίζουν τα της διαπραγμάτευσης λένε στο newsit πάντως ότι το θέμα δεν έχει φύγει από το τραπέζι της διαπραγμάτευσης και πως στην περίπτωση που υπάρξουν αυξημένα έσοδα από άλλες πηγές, όπως για παράδειγμα από τη ρύθμιση των 100 δόσεων, τότε η εφαρμογή των νέων αντικειμενικών αξιών θα γίνει από φέτος.
Επισήμως το σχέδιο παραμένει για ανακοίνωση εντός του Ιουνίου νέων αντικειμενικών αξιών οι οποίες θα μειώσουν στο σύνολό τους φόρους που αφορούν στα ακίνητα. Ανεπίσημα ωστόσο οι διαρροές που αφορούν στη συμφωνία λόγω των υψηλών απαιτήσεων σε επίπεδο εσόδων γίνεται λόγος για "πάγωμα" στο θέμα των αντικειμενικών αξιών.
Με λίγα λόγια ο ΕΝΦΙΑ μένει ως έχει και μαζί και όλοι οι υπόλοιποι φόροι των ακινήτων.
Πέρα από τα ακίνητα και σε ό,τι αφορά στη διαπραγμάτευση η κυβέρνηση φαίνεται πως κερδίζει χρόνο στο θέμα των εργασιακών που φαίνεται ότι μετατίθενται σε νέο γύρο διαπραγματεύσεων τον Σεπτέμβριο... Ως τότε μάλιστα οι πληροφορίες λένε ότι δεν αποκλείεται και "μονομερής ενέργεια" στο κομμάτι των συλλογικών συμβάσεων από την Αθήνα με την κυβέρνηση να επιχειρεί να βάλει τάξη στο χαοτικό, όπως εκτιμά το Μαξίμου, περιβάλλον που επικρατεί.



ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις