Δεν χορηγείται εκπαιδευτική άδεια στο Νίκο Ρωμανό

1710475

Εμπλοκή προέκυψε στη χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας με βραχιολάκι στο Νίκο Ρωμανό για την παρακολούθηση των μαθημάτων στο ΤΕΙ Αθήνας που έχει εισαχθεί.
Ο σχετικός νόμος ο οποίος ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο του 2014 μετά την πολυήμερη απεργία πείνας του Νίκου Ρωμανού παραμένει στην πράξη ανεφάρμοστος. Από τον Δεκέμβριο μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί η διευκρινιστική κοινή υπουργική απόφαση των
υπουργών Δικαιοσύνης και Παιδείας με την οποία θα ορίζονται οι προϋποθέσεις της χορήγησης εκπαιδευτικής άδειας με βραχιολάκι στους κρατούμενους φοιτητές.
Ο Νίκος Ρωμανός πριν από λίγες ημέρες κατέθεσε αίτηση στο Συμβούλιο των Φυλακών Κορυδαλλού για την χορήγηση της εκπαιδευτικής άδειας με βραχιολάκι.
Το Συμβούλιο των Φυλακών καθώς δεν έχει εκδοθεί η ΚΥΑ ζήτησε με βάση το προγενέστερο νομοθετικό καθεστώς την γνωμοδότηση του ειδικού εφέτη ανακριτή για θέματα τρομοκρατίας, Ευτύχη Νικόπουλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο ανακριτής λόγω αυτού του νομοθετικού κενού εισηγήθηκε την απόρριψη του αιτήματος του Νίκου Ρωμανού και πλέον αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου των Φυλακών Κορυδαλλού.


ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις