Σεξουαλική Υγεία και Ηλεκτρονικό Τσιγάρο




Παρατίθενται τα δεδομένα που αφορούν στην επίδραση του καπνίσματος στην σεξουαλική υγεία.
Σύμφωνα με το άρθρο, το κάπνισμα των παραδοσιακών τσιγάρων είναι ένας από τους κύριους παράγοντες που επηρεάζουν την στύση του άνδρα και σχεδόνδιπλασιάζει τον κίνδυνο για μέτριου ή σοβαρού βαθμού στυτική δυσλειτουργία.
Επηρεάζει επίσης σε σημαντικό βαθμό την γενική διάθεση και την λίμπιντο λόγω
της επίδρασης που έχει παρατηρηθεί στα επίπεδα των ορμονών.
Για το ηλεκτρονικό τσιγάρο, ο καθηγητής αναφέρει ότι η χρήση του σε συνδυασμό με την πλήρη διακοπή του καπνίσματος παραδοσιακών τσιγάρων, μπορεί να μειώσει την βλάβη της σεξουαλικής υγείας και να οδηγήσει σε βελτιωμένη διάθεση και λίμπιντο. Αυτό επιβεβαιώνεται και από πρόσφατες μελέτες για το ηλεκτρονικό τσιγάρο αλλά και από τις δηλώσεις ατμιστών που αναφέρουναύξηση των αντοχών και καλύτερη σεξουαλική συμπεριφορά. Επιβεβαιώνεται επίσης και από πρόσφατες μελέτες που δείχνουν ότι η νικοτίνη, απαλλαγμένη από τα υπόλοιπα βλαβερά συστατικά του καπνίσματος, στην πραγματικότητα αυξάνει τον αριθμό των υγειών αγγείων.

Συμπέρασμα: Για όσους καπνίζουν αλλά επιθυμούν να έχουν υγιή σεξουαλική ζωή και δεν μπορούν να σταματήσουν το κάπνισμα, η αλλαγή σε ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι το πρώτο σωστό βήμα.


  Tου καθηγητή Νίκου Ιωακειμίδη, καρδιολόγου
 Διδάκτωρα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών


ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις