Στους δέκα μεγαλύτερους εγκληματίες του κόσμου κατέταξε τον Τ.Μπους η Google!




Ποιοι είναι οι δέκα κορυφαίοι εγκληματίες στον κόσμο; Σύμφωνα με την Google, αν κάνει κάποιος αναζήτηση στην περίφημη «μηχανή» θα διαπιστώσει ότι στη λίστα είναι ο Τζορτζ Μπους και ο πρωθυπουργός της Ινδίας!
Η γκάφα αυτή έφερε σε δύσκολη θέση την εταιρεία, που αναγκάστηκε να απολογηθεί. «Ζητούμε συγνώμη για την όποια αναστάτωση ή παρεξήγηση που
προκάλεσε αυτό», αναφέρει η ανακοίνωση της Google.

Η φωτογραφία του Τζορτζ Μπους και του Ναρέντρα Μόντι εμφανίζονται όταν αναζητήσει κανείς τους δέκα κορυφαίους εγκληματίες, μαζί με εκείνη του Μουαμάρ Γκαντάφι.

«Αυτά τα αποτελέσματα μας προβλημάτισαν και δεν αντικατοπτρίζουν τις απόψεις της Google», ανέφερε ακόμη η ανακοίνωση. Η εταιρεία δικαιολογήθηκε εξηγώντας ότι μερικές φορές οι περιγραφές των φωτογραφιών στο διαδίκτυο μπορεί να φέρουν απρόσμενα αποτελέσματα σε συγκεκριμένες αναζητήσεις. «Προσπαθούμε διαρκώς να βελτιώσουμε τους αλγορίθμους μας για να εμποδίσουμε απρόσμενα αποτελέσματα όπως αυτά», πρόσθεσε ακόμη.

Η Google αναγκάστηκε να απολογηθεί, όταν το ζήτημα πήρε έκταση στα social media, με αναρτήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων από την Ινδία.


ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις