RAFAEL KORREA ενας ηγετης πατριωτης...!!!

Ο  

Ραφαέλ Κορρέα (Rafael Vicente Correa Delgado) είναι πολιτικός από τον Ισημερινό, Πρόεδρος της χώρας από το 2007.Γεννήθηκε στο Γουαγιακίλ στις 6 Απριλίου του 1963.Σπούδασε Οικονομικά στη γενέτειρά του το 1987. Τον Ιούνιο του 1991 απέκτησε τίτλο Μάστερ στα Οικονομικά από το πανεπιστήμιο της Λέουβεν, στο Βέλγιο. Το 1999 απέκτησε και άλλο μάστερ στα Οικονομικά, από το πανεπιστήμιο του Ιλινόις στις ΗΠΑ και διδακτορικό
τίτλο τον Οκτώβριο του 2001.
Είπε το μεγάλο «όχι» στους ξένους πιστωτές, τα έβαλε με τις πολυεθνικές και εξοικονόμησε χρήματα για να τα
επενδύσει σε κοινωνικές δαπάνες. Οι ριζοσπαστικες κινήσεις του τον έκαναν «ήρωα» στα μάτια των περισσότερων συμπατριωτών του και σύμβολο αντίστασης στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και στις αδυσώπητες χρηματαγορές.
Σύνθημα του, "Πρώτα ο Λαός και μετά το χρέος"


 Τον Δεκέμβριο του 2006 ο Ραφαέλ Κορέα κέρδισε τις εκλογές και ορκίστηκε π πρόεδρος. Λίγους μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας, δεν δίστασε να απελάσει τον εκπρόσωπο της Παγκόσμιας Τράπεζας και να απομακρύνει τις ναυτικές βάσεις των ΗΠΑ. Το σημαντικότερο όμως ήταν ότι συνέστησε Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου για να εξετάσει τη νομιμότητα του δημόσιου χρέους της χώρας για την περίοδο 1976-2006, συνολικού ύψους 10,2 δισ. δολαρίων.
Είπε το μεγάλο «όχι» στους ξένους πιστωτές, τα έβαλε με τις πολυεθνικές και εξοικονόμησε χρήματα για να τα επενδύσει σε κοινωνικές δαπάνες. . Ο λόγος για τον πρόεδρο του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα, ο οποίος χάρη στις γνώσεις του στην οικονομία και -κυρίως- στην πολιτική τόλμη του πέτυχε να χαλαρώσει τον βραχνά του δημόσιου χρέους, που έσφιγγε τον λαιμό της χώρας του.Τον Δεκέμβριο του 2006 ο Ραφαέλ Κορέα κέρδισε τις εκλογές και ορκίστηκε πρόεδρος..Μετά τον έλεγχο που έκαναν τα μέλη της επιτροπής, διαπίστωσαν διάφορες παρανομίες σε σχέση με τις συμβάσεις, δίνοντας στον πρόεδρο του Ισημερινού τη νομική βάση να κηρύξει άνομο μεγάλο μέρος του δημόσιου χρέους και να προχωρήσει σε στάση πληρωμών άνω των 3 δισ. ευρώ. Η στάση πληρωμών συνοδεύτηκε από αναδιάρθρωση του χρέους και τον Μάιο του 2009 ο Κορέα ανακοίνωσε ότι αγόρασε το 91% των ομολόγων πληρώντας 35 σεντς ανά δολάριο.Ο Ισημερινός είναι πετρελαιοπαραγωγός χώρα και μέλος του ΟΠΕΚ. Ηρθε λοιπόν και η σειρά των ξένων εταιριών πετρελαίου που είχαν συμβόλαια εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων να περάσουν από το… ταμείο. Με την απειλή της εθνικοποίησης, οι πολυεθνικές δέχτηκαν τελικά να καταβάλουν στο κράτος το 25% των ακαθάριστων εσόδων από τις πωλήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου.
 Ο Ισημερινός από χώρα που την εξαθλίωναν οι "αγορές" και το ΔΝΤ μετατράπηκε μέσα σε λίγα χρόνια σε χώρα με ραγδαία ανάπτυξη και άνοδο του βιοτικού επιπέδου της χώρας.
O ανθρωπος που εγινε τραγουδι απο τους συμπατριωτες του(για οσους ακουν rock και twisted sister και το τραγουδι

We're not gonna take it      

ΕΔΩ

κατι θα τους θυμιζει).Δειτε το βιντεο.....






SINOMOSIOLOGOS
sinomosiologos.blogspot.gr















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις