Η Ελλάδα έχασε μέσα σε ένα χρόνο το 1% του πληθυσμού της!




Μετανάστες οι Έλληνες και σε ελεύθερη πτώση οι γεννήσεις στερώντας από την Ελλάδα πληθυσμό, ειδικά στις πιο παραγωγικές ομάδες της χώρας...
Αιμορραγεί και δημογραφικά η Ελλάδα από την κρίση, ειδικά τον τελευταίο χρόνο. Και μπορεί το πρόβλημα αυτό να φαίνεται δευτερεύον μπροστά στις εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων αλλά πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό
πρόβλημα που "βάζει τα θεμέλια" για ένα πολύ κακό μέλλον, ακόμη και από οικονομικής απόψεως.

Έτσι, σύμφωνα με έκθεση της ΕΕ που δημοσιεύτηκε σήμερα, η Ελλάδα μέσα στον τελευταίο μόλις χρόνο έχασε το 1% του συνολικού της πληθυσμού, δηλαδή πάνω από 90.000 ανθρώπους.

Μάλιστα η "αιμορραγία" αυτή είναι από τις πιο παραγωγικές τάξεις της χώρας: νέοι και μορφωμένοι άνθρωποι που μεταναστεύουν στο εξωτερικό ελλείψει επαγγελματικής προοπτικής στη χώρα.

Ακόμη, ο αριθμός των θανάτων ξεπέρασε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά τον αριθμό των γεννήσεων, κάτι που οδηγεί σε έναν γηράσκοντα ελληνικό πληθυσμό. Επίσης τεράστιο πλήγμα αν αναλογιστεί κανείς τη μη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, μόνον η Κύπρος υπέστη μεγαλύτερη πληθυσμιακή μείωση από την Ελλάδα, μεταξύ των 28 μελών της ΕΕ.

Ο πληθυσμός της Ελλάδας μειώθηκε σε 10,8 εκατ. έναντι 10,9 που ήταν μόλις ένα χρόνο πριν. Η Eurostat καταγράφει μια μείωση του ελληνικού πληθυσμού κατά 91.237.

Πέρυσι στην Ελλάδα γεννήθηκαν 92.000 παιδιά, το χαμηλότερο ετήσιο όριο σε εύρος δεκαετίας.


ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις