Μεγάλη φωτιά στον Υμηττό! Κάηκαν σπίτια! - Το μέτωπο φτάνει μέχρι την Αργυρούπολη! Όλα δείχνουν εμπρησμό



Σε πλήρη εξέλιξη είναι μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στον Υμηττό, στην περιοχή ανάμεσα στο νεκροταφείο του Βύρωνα και τον περιφερειακό. Οι ισχυρότατοι άνεμοι "σπρώχνουν" τη φωτιά, με το μέτωπό της να επεκτείνεται από τον Καρέα μέχρι την Αργυρούπολη. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Βύρωνα, ένα σπίτι και μια ταβέρνα κάηκαν
στον Καρεα. Τα νεότερα από την πυροσβεστική αναφέρουν ότι είναι σε ύφεση τα μέτωπα σε Καρέα και Βύρωνα και υπάρχουν ακόμα εστίες και Ηλιούπολη και Αργυρούπολη.

Σχεδόν όλη η Αττική έχει πνιγεί από τους καπνούς, ενώ έχει ζητηθεί από όσους έχουν αναπνευστικά προβλήματα να μην κυκλοφορούν χωρίς λόγο.

Ηδη η Γαλλία και η Ιταλία ανταποκρίθηκαν στο αίτημα της Ελλάδας για να μας στείλουν ενισχύσεις σε εναέρια μέσα. Ο Πρωθυπουργός ζήτησε όπως είπε ο ίδιος την συνδρομή της αεροπορίας και του στρατού για την κατάσβεση της φωτιάς.
Ηδη έρχονται στην Αθήνα 2 καναντέρ από την Θεσσαλονίκη και άλλα δυο ελικόπτερα έχουν απογειωθεί από την Ελευσίνα.


Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ζήτησε ψυχραιμία από όλους για να σβήσουν τα μέτωπα. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 45 πυροσβέστες, 18 οχήματα ένα αεροπλάνο και δυο ελικόπτερα βρίσκονται στο σημείο και δίνουν μεγάλη μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη πυρκαγιά.






ΠΗΓΗ



























Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις