Αυτό δεν το μάθατε ποτέ...


viasmos


Οι Αμερικανοί στρατιώτες βίασαν 190 χιλιάδες Γερμανίδες, μετά την κατάληψη της χώρας, υποστηρίζει η συγγραφέας Μίριαμ Γκέμπχαρτ στο νέο βιβλίο της "When The Soldiers Came" η οποία βασίστηκε σε αναφορές Βαυαρών ιερέων από το καλοκαίρι του 1945. Μέχρι τώρα, επικρατούσε η άποψη ότι μόνο οι Σοβιετικοί και Γάλλοι στρατιώτες είχαν
κακοποιήσει τον τοπικό πληθυσμό και είχαν βιάσει γυναίκες στην ηττημένη Γερμανία.
Ο ιερέας Αντρέας Γουέινγκαντ, από ένα μικρό χωριό στα βόρεια του Μόναχο, έγραψε στις 25 Ιουλίου του 1945: "Το πιο άσχημο συμβάν ήταν τρεις βιασμοί. Βιάστηκε μία παντρεμένη γυναίκα, μία ανύπαντρη και μία ανέγγιχτη 16χρονη. Τις βίασαν μεθυσμένοι Αμερικανοί". Την 1η Αυγούστου του 1945, ο ιερέας Αλόις Σιμλ έγραψε: "Με εντολή της στρατιωτικής κυβέρνησης, στην εξώπορτα κάθε σπιτιού έπρεπε να αναρτηθεί μία λίστα με όλους τους ενοίκους. Τα αποτελέσματα ήταν εμφανή. 17χρονα κορίτσια και πολλές γυναίκες εμφανίζονταν στα νοσοκομεία, λέγοντας πως είχαν βιαστεί πολλές φορές". Το νεαρότερο θύμα ήταν 7 χρονών, ενώ το γηραιότερο 69.
Σχολιάζει ότι οι Αμερικάνοι και οι Σοβιετικοί είχαν την ίδια καταστροφική διάθεση. Εξοργίστηκαν όταν είδαν το υψηλό βιωτικό επίπεδο που επικρατούσε στη χώρα λόγω του εθνικοσοσιαλισμού και παρά την ήττα της. Γι’ αυτό, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της συγγραφέως, φέρθηκαν με τρομαχτική αγριότητα. Παρ’ όλα αυτά, η Γκέμπχαρτ υποστηρίζει ότι οι αναφορές για τους Αμερικάνους ήταν λιγότερες απ’ ότι για τους Σοβιετικούς. Κατέληξε στον αριθμό 190.000 κάνοντας δικούς της υπολογισμούς.


ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις