Βρετανία:Τα ελληνικά από τις βασικές δεύτερες γλώσσες για αστυνομικούς

 
 
Βασικός όρος να μην είναι μέλη εθνικιστικού κόμματος ή οργανώσεων..
Εάν ζείτε τα τελευταία χρόνια στην Αγγλία και μιλάτε πολύ καλά αγγλικά και ελληνικά και θέλετε να μπείτε στην Μητροπολιτική Αστυνομία, μπορείτε να καταθέσετε αίτηση.Ο αυξημένος αριθμός μεταναστών από την Ελλάδα, ειδικά στα τελευταία
χρόνια της οικονομικής κρίσης, σε διάφορες περιοχές και ειδικά στο Λονδίνο εκτιμάται πως οδήγησε τους επιτελείς της Mητροπολιτικής Αστυνομίας να εντάξουν ως μια από 14 επιθυμητές δεύτερες γλώσσες και τα ελληνικά.

Όπως αναφέρεται στην σχετική αγγελία 
http://content.met.police.uk/Site/whowearelookingfor ) για «νέους αστυφύλακες» θα πρέπει για την αποτελεσματικότερη εκτέλεση των καθηκόντων τους να έχουν την ικανότητα να μιλούν καλά και μια δεύτερη γλώσσα και έτσι θα βοηθήσουν τόσο τους εαυτούς τους όσο και τους συναδέλφους τους στο να ασχοληθούν με διάφορα περιστατικά αρμοδιότητας της αστυνομίας σε βρετανικές πόλεις.

Στην αγγελία αναφέρεται πως από τις 20 Ιουλίου έγινε η έναρξη μιας εκστρατείας πιλοτικού χαρακτήρα, διάρκειας ενός μήνα, στο πλαίσιο της οποίας θα μπορεί κάποιος να υποβάλει αίτηση για να γίνει νέος αστυνομικός στη Μητροπολιτική Αστυνομία (ΜΕΤ) θα πρέπει να είναι σε θέση να μιλά (εκτός από αγγλικά) μια από τις παρακάτω 14 γλώσσες:

- Γιορούμπα (Νιγηρία)
- Εβραϊκά
- Αραβικά
- Χίντι
- Punjabi
- Ιταλικά
- Γερμανικά
- Τουρκικά
- Ελληνικά
- Ισπανικά
- Πολωνικά
- Πορτογαλικά
- Sinhali (Σρι Λάνκα)
- Μπενγκάλι
Στην ίδια αγγελία σημειώνεται πως ο σχεδιασμός περιλαμβάνει να τοποθετηθεί το στέλεχος της αστυνομίας σε δήμους όπου θα είναι χρήσιμες οι γλωσσικές ικανότητες τους και θα μπορεί να είναι πιο χρήσιμο .

Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι άνω των 18 ετών και σχετικά με τον χαρακτήρα τους σημειώνεται ότι θα πρέπει να είναι νομοταγείς πολίτες και εάν δεν έχουν «καθαρό» ποινικό μητρώο η αίτηση τους θα εξεταστεί προσεκτικά.

Σημειώνεται επίσης στους υποψηφίους η απαγόρευση που ισχύει για το προσωπικό και τους εθελοντές με το να γίνουν μέλη του ακροδεξιού κόμματος ΒΝP ή παρόμοιων οργανισμών που οι θέσεις τους έρχονται σε αντίθεση με την προώθηση της φυλετικής ισότητας.

Υπάρχει ακόμη και αναφορά στα τατουάζ. Όποιος θέλει να υποβάλει αίτηση θα πρέπει να γνωρίζει ότι όποιος έχει τατουάζ που θα μπορούσε να εκληφθεί ως προβλητικό για οποιαδήποτε θρησκεία ή τις πεποιθήσεις ή καθ΄οιονδήποτε τρόπο δυσμενή διάκριση ή είναι βίαιο ή εκφοβιστικό δεν θα μπορεί να γίνει δεκτός. Και αυτό ισχύει ανεξάρτητα σε ποιο σημείο είναι το τατουάζ του. Επιπλέον τατουάζ στο πρόσωπο ή πάνω από τη γραμμή του γιακά επίσης δεν γίνονται αποδεκτά. Όλα τα άλλα τατουάζ είναι δεκτά αρκεί να καλύπτονται.
Μάλιστα στις αιτήσεις θα πρέπει να προσκομίζεται και φωτογραφία του τατουάζ και θα αποφασιστεί εάν εμπίπτει στον «κώδικα εμφάνισης».


ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις