Στρατιωτικό υλικό για τζιχαντιστές κατασχέθηκε στη νότια Κρήτη




Τον συντονισμό της επιχείρησης είχε αποκλειστικά η Αθήνα, ενώ σε επίπεδο Κρήτης δεν υπήρξε καμία εμπλοκή αλλά και καμία επίσημη ενημέρωση, αν και άτυπα είχαν περιέλθει στην διάθεση αξιωματικών του νησιού κάποιες πτυχές της υπόθεσης.
Άλλες πληροφορίες ανέφεραν τότε στο Cretalive ότι το φορτηγό πλοίο οδηγήθηκε πλησιέστερα στην Κρήτη, προς την πλευρά της Ιεράπετρας, χωρίς
ωστόσο να έχει γίνει γνωστό ποια ήταν η τύχη του, τι βρέθηκε μέσα στα αμπάρια του αλλά και γιατί η όλη επιχείρηση έγινε υπό τέτοιες συνθήκες μυστικότητας.
Είχε προηγηθεί, ωστόσο, ανάρτηση που ανέφερε επ” ακριβώς τον κατασχεθέντα στρατιωτικό εξοπλισμό, αφήνοντας να εννοηθεί ότι προοριζόταν για τους Τζιχαντιστές.
Συμπτωματικά τα όσα περιγράφονταν τότε λεπτομερώς περιλαμβάνονται στην έκθεση κατάσχεσης της Γενικής Γραμματείας Δημόσιων Εσόδων αναφορικά με επιχείρηση που έγινε από τελωνειακούς του Πειραιά σε συνεργασία με την Αρχή Καταπολέμης Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και χρηματοδότηση τρομοκρατίας.
Μιλάμε για οχτώ τεθωρακισμένα οχήματα Typhoon-300, τεθωρακισμένα πολιτικά οχήματα ΤΟΥΟΤΑ Land Cruiser, BMW καιMercedes, τα οποία είχαν φορτωθεί σε πλοίο από λιμάνι της Ιταλίας με προορισμό λιμάνι της Λιβύης και κατασχέθηκαν ως στρατιωτικός και παραστρατιωτικός εξοπλισμός, του οποίου η πώληση και η μεταφορά στην Λιβύη απαγορεύεται.
Λεπτομέρειες για το πότε και που έγινε η επιχείρηση αυτή δεν αναφέρονται, ωστόσο όλα ταιριάζουν «γάντι» με την μυστηριώδη επιχείρηση νοτίως της Κρήτης.



ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις