ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ




Μισθό κάθε μήνα ύψους 6.190 ευρώ
 Για συμμετοχή σε επιτροπές 250 ευρώ την ώρα. (Μια επιτροπή διαρκεί τουλάχιστον 6 ώρες, αλλά μπορεί να φτάσει και ημέρες).
 Οι βουλευτές επαρχίας λαμβάνουν 1.000 ευρώ μηνιαίως για ενοίκιο.
 Όλοι οι βουλευτές λαμβάνουν μια φορά 1.500 ευρώ για οργάνωση γραφείου τους και 1.000 ευρώ τις γιορτές.
 Μπορούν να προσλάβουν δωρεάν ( πληρωμένους από το δημόσιο) 4 υπαλλήλους και 1 επιστημονικό συνεργάτη ως γραμματειακή υποστήριξη και επίσης ένας αστυνομικό για φρουρό. Πιο συγκεκριμένα, το επίδομα οργάνωσης γραφείου των βουλευτών είναι περίπου 8.200.000 ευρώ, άρα κάθε βουλευτής παίρνει περίπου τον μήνα 2.277 ευρώ.
Σύνταξη μετά από δύο θητείες που ξεκινάει από 1.400 ευρώ η χαμηλότερη και ανάλογα με τις θητείες μπορεί να φτάσει και το 80% της βουλευτικής αποζημίωσης που είναι 6.190 ευρώ (δλδ γύρω στα 4900 ευρώ περίπου). Μιλάμε για δύο διαλύσεις της Βουλής , δηλαδή η συγκρότηση και διάλυση της Βουλής μετά τις εκλογές της 6ης Μαίου 2012 ΜΕΤΡΑΕΙ ως "θητεία". Εκείνοι δηλαδή που ξαναεκλέχθηκαν τότε έχουν θεμελιώσει δικαίωμα.

104 αεροπορικά εισιτήρια δωρεάν κάθε χρόνο και απεριόριστες μετακινήσεις με ΟΣΕ και ΚΤΕΛ.

 Δωρεάν αυτοκίνητο, καύσιμα , επίδομα 600 ευρώ το μήνα . Για leasing,για τους βουλευτές της Αττικής τα αυτοκίνητα 1.400 κυβικών κοστίζουν 750 ευρώ τον μήνα, ενώ για τους βουλευτές επαρχίας τα αυτοκίνητα 1.800 κυβικών κοστίζουν 1.200 ευρώ τον μήνα
 δωρεάν 4 κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας και ένα σταθερό στο σπίτι .Πιο συγκεκριμένα, πάνω τους επενδύονται 14.200 ευρώ ετησίως για σταθερά τηλέφωνα και κινητά ( 1183 ευρώ κάθε μήνα) .
 Δωρεάν γυμναστήριο, διόδια, εισιτήρια, ξενοδοχεία,δωρεάν είσοδος σε αρχαιολογικούς και καλλιτεχνικούς χώρους, καθώς και γεύματα.
Με λίγα λόγια με πολύ πρόχειρους υπολογισμούς το κόστος κάθε βουλευτή ξεκινάει από τα 15.000 ευρώ, ωστόσο μπορεί να ανέβει σε ανυπολόγιστα νούμερα καθώς δεν υπολογίζουμε επιδόματα από τα θερινά τμήματα της Βουλής, πόσες ώρες μένουν σε επιτροπές και πόσες ώρες μπορεί να σπαταλήσει με τις ατέλειες του.
Με συντηρητικούς υπολογισμούς, κατά την άποψη μας είναι ασφαλές να πει κάποιος πως το κόστος ανά μήνα φτάνει τα 20.000-22.000 ευρώ και μπορεί να τα ξεπεράσει εξίσου άνετα.
Δεν λέω ότι οι βουλευτές δεν θα πρέπει να έχουν ατέλειες ή διευκολύνσεις, υποτίθεται ότι συναντούνται συνεχώς, υποτίθεται ότι προσπαθούν να διατηρούν κύκλο και εντός και εκτός της χώρας και πολλά πολλά άλλα που μπορώ να δικαιολογήσω.
Ο τεράστιος μισθός των 6000 ευρώ δεν μπορεί να γίνει 4500 ή 5000 (συντηρητικά πάντα) ; Η σύνταξη μετά από δύο θητείες, αλλά και η δυνατότητα να πάρει δεύτερη ή τρίτη σύνταξη (καθώς δεν ισχύει πια το ασυμβίβαστο) δεν είναι άδικο από τη στιγμή που αναγκάζουν το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας να βγεί στα 67 με πόσα χρόνια εργασία;
Το επίδομα ενοικίου δεν μπορεί να συμπεριληφθεί με τις ατέλειες στα ξενοδοχεία; Έτσι και αλλιώς οι περισσότεροι βουλευτές έχουν τέτοια συνεργασία.
Τα χρήματα για τις επιτροπές είναι ΥΠΕΡΟΓΚΑ. Από τη στιγμή μάλιστα που δεν πάνε καν διαβασμένοι στις επιτροπές, παρά μόνο ρητορεύουν γενικά υπέρ της θέσης του κόμματος τους. Καθόλου χρήματα για επιτροπές, στο κάτω κάτω η δουλειά τους είναι να ερευνούν τα νομοσχέδια και να τα ελέγχουν πριν εισαχθούν προς ψήφιση.
Ώστε κάποια δικαιολόγηση των ταξιδιών που κάνουν ή ώστε του 50% των ταξιδιών. Γιατί τέσσερα κινητά τελευταίας τεχνολογίας ; 2 και το προηγούμενο μοντέλο, ας πάρουν Samsung, που για χρόνια είναι top στις λειτουργίες τους, και κάνουν τη δουλειά τους γρήγορα και αποτελεσματικά, ας μην πάρουν iphone.
Πες μας τι κάνεις με 4 υπαλλήλους και έναν επιστημονικό συνεργάτη. Και να απαγορευτεί η πρόσληψη συγγενή μέχρι δ'βαθμό (ξάδελφο) από άλλο βουλευτή κτλ κτλ.


ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις