Οι Γερμανοί αδειάζουν τον Σόιμπλε για το προσωρινό Grexit




Μεγάλη αναστάτωση, αλλά όπως φαίνεται όχι μόνο στην Ελλάδα, έχει προκαλέσει το εσωτερικό έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών για το προσωρινό, πενταετές, Grexit.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αντιπρόεδρος της ΚΟ του SPD, του κυβερνητικού
εταίρου του CDU της Ανγκελα Μέρκελ, Carsten Schneider, έγραψε στο Twitter «Αφελές, ότι κάποιοι από το CDU/CSU ότι η πτώχευση της Ελλάδος δεν θα ήταν κίνδυνος για τη ζώνη του ευρώ» το οποίο μάλιστα έκανε retweet ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Μάικλ Ροθ.

Ενώ σε άλλα tweets του, σχολιάζοντας δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Sinntagszeitung, για διαρροή εγγράφου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών στο οποίο γινόταν λόγος για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη για τουλάχιστον πέντε χρόνια, ο Carsten Schneider πρόσθεσε: «Υπερβολικά πολλοί νομικοί και υπερβολικά λίγοι οικονομολόγοι στο ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομικών. Τραγικό να 'πατάς το πόδι κάτω (ενν. με πείσμα) και να θέλεις να έχεις πάντα δίκιο'»

«Ένα προσωρινό Grexit δεν αποτελεί σοβαρή πρόταση, είναι απειλή για την υπόλοιπη Ευρωζώνη»,

«Θα υπάρξει συμφωνία εντός ευρώ. Προφανώς το ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομικών να αντισταθμίσει τον ρόλο του στο περιθώριο».


ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις