Mashco Piro: Η απομονωμένη φυλή του Αμαζονίου - Σκότωσαν με βέλη στην καρδιά 2 χωρικούς

FILI2 463 355

Εντυπωσιάζουν οι φωτογραφίες της φυλής Mashco Piro που ζει στη ζούγκλα του Περού τουλάχιστον 600 χρόνια.
Η κυβέρνηση του Περού προσπαθεί να προσεγγίσει τα μέλη της φυλής που σκότωσαν με βέλη στην καρδιά 2 χωρικούς.
Οι Mashco Piro γνωστοί και ως Cujareno ζουν στη ζούγκλα του Περού, κοντά
στα σύνορα με τη Βραζιλία, και δεν είχαν καμία επαφή με τον πολιτισμό και τον έξω κόσμο.
Υπό την απειλή της υλοτομίας του 21ου αιώνα, των καρτέλ ναρκωτικών και του τουρισμού, η σπάνια φυλή ιθαγενών βγήκε από το δάσος και έκανε επιδρομές σε χωριά για να εξασφαλίσει τρόφιμα, εργαλεία και όπλα για να μπορούν να κυνηγήσουν.
Τον Μάιο, ο 20χρονος Leonardo Perez έπεσε νεκρός όταν δέχτηκε βέλος στην καρδιά από μέλη της φυλής που ήθελαν τα εργαλεία του. Ίδια τύχη είχε και ο Shaco Flores το 2011.
Ο Shaco Flores εφοδίαζε τη φυλή με μαχαίρια, κατσαρόλες και τηγάνια τα τελευταία 20 χρόνια, αναπτύσσοντας καλές σχέσεις με τα μέλη της. Πιστεύεται ότι τον σκότωσαν όταν προσπάθησε να τους πείσει να τερματίσουν τη νομαδική ζωή τους.
"Οι Mashco Piro τώρα ζητούν περισσότερα. Θέλουν να συνεχίσουν να παίρνουν ορισμένα από τα προϊόντα που έχουν συνηθίσει να παίρνουν από τους ξένους. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν πρόθεση να εγκατασταθούν μόνιμα στην περιοχή παρά την πίεση που τους ασκείται για να το κάνουν" σημειώνει η Rebecca Spooner από την οργάνωση International Survival.
540gryjh
Η μεγάλη έκταση στην οποία περιπλανιέται η φυλή είναι σχετικά εύκολα προσβάσιμη και αρκετά γνωστή τουριστική διαδρομή στο Εθνικό Πάρκο Μανού (Manu National Park). Η φυλή έχει την τάση να καταλαμβάνει τη μια πλευρά του ποταμού Madre de Dios που περνά μέσα από το πάρκο.
Ο Jean-Paul van Belle, καθητητής στο Πανεπιστήμιο του Κέιπ Τάουν, τράβηξε φωτογραφίες της φυλής ενώ βρισκόταν σε περιοδεία στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου το 2011.
Οι απίστευτες φωτογραφίες τραβήχθηκαν από απόσταση 250 μέτρων και μέσα από τον φακό ενός τηλεσκοπίου που χρησιμοποιούσε για να εντοπίσει πουλιά μετά τη συμμετοχή του σε ένα συνέδριο στο Περού.
50ry4cfuhf
Δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια του όταν τα μέλη της φυλής, μιας εκ των 100 "ανέπαφων" στον κόσμο, άρχισαν να εμφανίζονται στην απέναντι όχθη του ποταμού, κρατώντας τόξα και βέλη.
"Το πρώτο πράγμα που έκανε ο οδηγός μας ήταν να μας πάρει όσο πιο μακριά γίνεται από τη φυλή. Ήμασταν απίστευτα τυχεροί που τους είδαμε. Είναι οι πιο εκπληκτικές φωτογραφίες που έχω βγάλει ποτέ.
Ήταν πολύ περίεργοι. Τους πήρε ώρα να βγουν από το μέρος που κρύβονταν στο δάσος. Βγήκαν πρώτα οι άντρες και μας παρακολουθούσαν για αρκετή ώρα και στη συνέχεια βγήκαν οι γυναίκες και τα παιδιά.
Δεν φάνηκαν να μας φοβούνται ιδιαίτερα. Απλά μας κοίταζαν όπως τους κοιτάζαμε και εμείς. Αυτό συνεχίστηκε για 2 ώρες".
Η οργάνωση Survival International περιέγραψε τις φωτογραφίες ως τις πιο λεπτομερείς που έχουν καταγραφεί ποτέ.



ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις