Οργή για το on camera λιντσάρισμα μέχρι θανάτου 13χρονου αγοριού

san-mexri-t

Οργή και διαδηλώσεις στο Μπαγκλαντές, μετά το αποτρόπαιο λιντσάρισμα ενός 13χρονου αγοριού το οποίο κατηγορήθηκε για κλοπή.
Το βίντεο από τον βασανισμό του αγοριού έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Το βίντεο δείχνει το θύμα, Samiul Alam Rajon, δεμένο σε μια κολόνα, να ξυλοκοπείται με μια μεταλλική ράβδο, ενώ
οι βασανιστές του γελούν και διασκεδάζουν.
Το θύμα παρακαλά για έλεος, ζητά νερό αλλά αγνοείται από τους τιμωρούς τους.
Τελικά, σύμφωνα με το νοσοκομείο, το αγόρι πέθανε από σοβαρά τραύματα στο κεφάλι, ενώ το σώμα του είχε σημάδια ξυλοδαρμού.
Τα πλάνα από το λιντσάρισμα, τα οποία μαγνητοσκόπησε ένας από τους άνδρες που του επιτέθηκαν, έγιναν viral στα social media, και εκατοντάδες εξαγριωμένοι διαδηλωτές έχουν βγει στους δρόμους ζητώντας να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι του.
Οι πολίτες της χώρας ζητούν να γίνει κάτι με το θέμα της ποινικής δικαιοσύνης στη χώρα.
Ο τραγικός πατέρας
Ο πατέρας του παιδιού ζήτησε δικαιοσύνη, μιλώντας στο CNN. Εξήγησε ότι ο γιος του άρχισε να εργάζεται ως πλανόδιος πωλητής για να στηρίξει την οικογένεια, αφού ο ίδιος πάσχει από καρδιακή νόσο και δεν μπορούσε να συντηρήσει την οικογένεια του.
«Τον έστειλα για δουλειά, επειδή δεν μπορούσα να τον στηρίξω για να πάει σχολείο εξαιτίας της φτώχειας», δήλωσε.
Η αστυνομία δήλωσε στο CNN ότι τρεις ύποπτοι έχουν συλληφθεί μέχρι σήμερα για τη δολοφονία του 13χρονου, ενώ ο αρμόδιος υπουργός εσωτερικών του Μπαγκλαντές χαρακτήρισε την υπόθεση ως ένα «ατυχές γεγονός» και πρόσθεσε ότι η αστυνομία έχει πάρει εντολή να είναι ιδιαίτερα σκληρή με τους δολοφόνους του. «Δεν θα γλιτώσει κανείς», είπε.
Ωστόσο, ο πατέρας του άτυχου παιδιού δεν είναι σίγουρος ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη, ενώ φοβάται για αντίποινα.
«Αυτοί (οι δολοφόνοι) είναι ισχυροί, ενώ δεν είμαι... εκείνοι μπορεί να κάνουν οτιδήποτε. Τώρα φοβάμαι για τη ζωή μου», είπε ο τραγικός πατέρας.


ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις