Είσαι 12 χρονών και δεν είσαι μουσουλμάνα, τότε να ξέρεις ότι αν σε βιάσει μουσουλμάνος θα πάει στον παράδεισο

12


Συγκλονιστικό ρεπορτάζ της δημοσιογράφου των New York Times, Ρουκμίνι Καλιμάκι – Πριν και αφού βιάσουν τα θύματά τους, οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους προσεύχονται στον Αλλάχ
«Πριν να βιάσει ένα κορίτσι 12 ετών, ο μαχητής του Ισλαμικού Κράτους παίρνει το
χρόνο του για να της εξηγήσει ότι θα έκανε κάτι, το οποίο δεν αποτελεί αμαρτία. Αφού το κορίτσι ασπάζεται διαφορετική θρησκεία από τον ισλαμισμό, το Κοράνι όχι μόνο του επιτρέπει για να την κακοποιήσει, αλλά το εγκρίνει και το ενθαρρύνει», κάπως έτσι ξεκινάει το συγκλονιστικό ρεπορτάζ της δημοσιογράφου των New York Times, Ρουκμίνι Καλιμάκι, η οποία περιγράφει τις μαρτυρικές στιγμές που βιώνουν γυναίκες και παιδιά στα χέρια των αιμοδιψών τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους.
Όπως αναφέρει η δημοσιογράφος, μάλιστα, ο άνδρας αφού δέσει τα χέρια της ανήλικης, γονατίζει δίπλα στο κρεβάτι και ξεκινάει να προσεύχεται πριν ξαπλώσει πάνω στο σώμα της. Μόλις ολοκληρώσει το… έργο του, επιστρέφει στο δάπεδο όπου και πάλι γονατισμένος προσεύχεται και πάλι στον Αλλάχ.
«Εξακολουθούσα να του λέω ότι μου έκανε κακό, τον εκλιπαρούσα να σταματήσει. Εκείνος μου έλεγε ότι σύμφωνα με το Ισλάμ είχε την άδεια να βιάσει μία άπιστη. Μου έλεγε ότι βιάζοντάς με, πλησίαζε στον Αλλάχ», δηλώνει η άτυχη νεαρή, η οποία κατάφερε να δραπετεύσει από τον δυνάστη της έπειτα από 12 μήνες αιχμαλωσίας και πλέον ζει σε καταφύγιο προσφύγων.
Όπως εξηγεί η αμερικανική εφημερίδα, ο συστηματικός βιασμός των γυναικών και των κοριτσιών της κοινότητας των Γεζίντι έχει μετατραπεί σε βασικό στοιχείο της οργάνωσης και της «εξτρεμιστικής θεολογίας του Ισλαμικού Κράτους».
Την ίδια ώρα, το εμπόριο γυναικών αποτελεί μόνιμη δραστηριότητα της οργάνωσης, με τα θύματα να πωλούνται, να βιάζονται, να κακοποιούνται και να πωλούνται εκ νέου σε άλλους μαχητές του ΙΚ.
Ο Οσμάν Χασάν Αλί, επιχειρηματίας από την κοινότητα Γεζίντι που παρίστανε τον επίδοξο αγοραστή κατάφερε να απελευθερώσει πολλές γυναίκες, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.
«Δείχνει δώδεκα φωτογραφίες με εικόνες που δείχνουν μία γυναίκα Γεζίντι καθισμένη σε ένα άδειο δωμάτιο, που κοιτάζει την φωτογραφική μηχανή με μία έκφραση κενή και χωρίς να χαμογελάει», συνεχίζει η Καλιμάκι για τον θαρραλέο άνδρα που «αγόρασε» γυναίκες για να τους χαρίσει την ελευθερία.
«Όταν οι αγοραστές έρχονταν, τα κορίτσια μεταφέρονταν σε ένα δωμάτιο ένα τη φορά», εξηγεί η δημοσιογράφος και μεταφέρει τη μαρτυρία μίας διασωθείσας.
«Μας έβγαζαν τις μαντίλες, και όλα όσα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε για να καλυφθούμε», θυμάται μία 19χρονη, η οποία δηλώνει ότι της έθεσαν ερωτήσεις για την έμμηνο ρύση, καθώς οι άνδρες του ΙΚ ήθελαν να μάθουν αν οι γυναίκες κυοφορούσαν, καθώς σύμφωνα με τους κανόνες τους ένας άνδρας δε μπορεί να έχει σεξουαλική επαφή με μία έγκυο.
Μία ακόμα γυναίκα που κατάφερε να ξεφύγει από το μαρτύριο, εξηγεί ότι στην περίπτωσή της ο δυνάστης της την απελευθέρωσε. Της έδωσε ένα κομμάτι χαρτί στο οποίο έγραφε ότι είχε ολοκληρωθεί η εκπαίδευσή του για να γίνει καμικάζι αυτοκτονίας επομένως έπρεπε να φύγει για να εκτελέσει το έργο του και άρα την άφηνε ελεύθερη.
Η γυναίκα ενώ κατευθυνόταν προς το Ιράκ σε όλα τα σημεία που την σταματούσαν έδειχνε αυτό το χαρτί και τελικά τον περασμένο Ιούλιο κατάφερε να ξαναβρεθεί με την οικογένειά της.
Από την άλλη, μία 34χρονη που είχε αγοραστεί και βιαστεί κατ’επανάληψη από τον αγοραστή της, δηλώνει ότι ζούσε καλύτερα από την δεύτερη σκλάβα του σεξ που είχε ο «ιδιοκτήτης» της. Η 12χρονη βιαζόταν καθημερινά παρότι αιμορραγούσε.
Όπως λέει η 34χρονη: «Της κατέστρεψε το σώμα. Είχε μία πολύ σοβαρή μόλυνση. Ο μαχητής με ρωτούσε γιατί μύριζε τόσο άσχημα. Κι εγώ του έλεγα ότι έχει μολυνθεί και πρέπει να την φροντίσει. Εκείνος δεν έκανε τίποτε και αγνόησε την μικρή που υπέφερε, συνεχίζοντας να την βιάζει και να προσεύχεται πριν και μετά την κακοποίηση. Του είπα ότι είναι μόνο ένα μικρό κορίτσι και εκείνος μου απάντησε: “Όχι, είναι μία σκλάβα”».



ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις