ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟ ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΡΗΣΜΟ ΣΕ ΧΩΡΙΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ 18 ΜΗΝΩΝ ΜΩΡΟΥ!!!

 
 
Συνελήφθη ο Meir Ettinger, ο 23χρονος Εβραίος που κατηγορείται για τον εμπρησμό στο χωριό των Παλαιστινίων, Καφρ Ντούμα, όπου τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά, ενώ ένα αγοράκι 18 μηνών κάηκε ζωντανό.
Πρόκειται για τον υπ' αριθμόν ένα ύποπτο για τρομοκρατία Εβραίος και μάλιστα, αναφέρεται ότι ξεκίνησε την τρομοκρατική δράση του το 2011, όταν επισκεπτόταν καταστήματα στην αγορά της Ιερουσαλήμ και ρωτούσε τους Εβραίους ιδιοκτήτες, αν απασχολούσαν Άραβες υπαλλήλους.

Σε περίπτωση που η απάντηση ήταν θετική, σημείωνε το όνομα του καταστήματος, προκειμένου να το μποϊκοτάρουν οι υπόλοιποι Εβραίοι ομοϊδεάτες του.

Μετά τον εμπρησμό της περασμένης Παρασκευής από Εβραίους εξτρεμιστές σε χωριό της Δυτικής Όχθης, με αποτέλεσμα ένα αγοράκι να καεί ζωντανό και να τραυματιστούν σοβαρά οι γονείς του και ο αδελφός του, η Shin Betο 23χρονος συνελήφθη, χωρίς, ωστόσο, να διευκρινιστεί το αν συνδέεται άμεσα με τον εμπρησμό στο χωριό Καφρ Ντούμα.

Η επίσημη ανακοίνωση για τη σύλληψη του Meir Ettinger είναι ότι «συνελήφθη για συμμετοχή και δραστηριότητα σε εβραϊκή εξτρεμιστική οργάνωση».

Ο 23χρονος Εβραίος, είτε είναι αθώος είτε ένοχος, για τον εμπρησμό στο παλαιστινιακό χωριό, έχει γίνει το πρόσωπο που αντιπροσωπεύει τον βίαιο εξτρεμισμό, για τον οποίο πολλοί Ισραηλινοί φοβούνται ότι είναι εκτός ελέγχου και αρχίζει να απειλεί τον ιστό της κοινωνίας.

Ο Meir Ettinger είναι γιος ραβίνου, που διδάσκει σε θρησκευτική σχολή, ενώ ο παππούς του, Meir Kahane, υπήρξε βουλευτής, φανατικός ακροδεξιός, που γεννήθηκε στις ΗΠΑ και συνέβαλε στην διαμόρφωση των πολιτικών πεποιθήσεων του εγγονού του. Ο Kahane δολοφονήθηκε από Άραβα σε ξενοδοχείο του Μανχάταν το 1990.

Ο συνήγορος του Ettinger,Yuval Zemer, δήλωσε ότι η σύλληψη και η προσωρινή κράτηση του πελάτη του, έγινε από τις αρχές για λόγους «δημοσίων σχέσεων», μετά τον εμπρησμό στο παλαιστινιακό χωριό και υποστήριξε ότι το δικαστήριο δεν θα κατορθώσει να στηρίξει κατηγορίες σε βάρος του πελάτη του.
 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις