Και όμως… τα ιδιωτικά σχολεία της ελίτ απαλλάσσονται από το ΦΠΑ 23%!




Μπορεί τα ιδιωτικά σχολεία της χώρας να έχουν υπαχθεί στο καθεστώς του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ 23%, αλλά όλα τα ιδιωτικά δεν είναι της ελίτ, καθώς εξυπηρετούν και ανάγκες της μεσαίας τάξης

Κάποια όμως για πολύ πλούσιους εξαιρούνται

Τα σχολεία των πλουσίων απαλλάσσονται από τον υψηλό
συντελεστή ΦΠΑ 23% σύμφωνα με την ομοσπονδία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών που απέστειλε επιστολές διαμαρτυρίας σε Πρωθυπουργό, ΥΠΟΙΚ και στην Κατερίνα Σαββαΐδου.

Κοιτώντας τη λίστα με τα 26 ιδιωτικά εκπαιδευτήρια τα οποία απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής ΦΠΑ 23% διαπιστώνουμε ότι πρόκειται για σχολεία που ανήκουν σε ξένα εκπαιδευτικά ιδρύματα και τα οποία λειτουργούν στην Ελλάδα υπό το όχημα μη κερδοσκοπικών επιχειρήσεων. Δηλαδή για άλλη μια φορά οι δανειστές σε συνεργασία με την Ελληνική «αριστερή» κυβέρνηση αυτή τη φορά επέτρεψαν να γλιτώσουν μερικά χρήματα σε βάρος των Ελλήνων επιχειρηματικών που δραστηριοποιούνται στον ίδιο χώρο.

Ευνοούνται τα Βρετανικά, Γαλλικά, Αμερικάνικα και Εβραϊκά σχολεία κατά κύριο λόγο.

H επιστολή της ΟΙΕΛΕ
«Η ρύθμιση νόμου με την οποία επιβάλλεται συντελεστή ΦΠΑ 23% στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια εξαιρεί ιδιωτικά σχολεία βάσει προϋποθέσεων. Γίνεται αντιληπτό σε κάθε πολίτη από την απλή ανάγνωση και μόνο των ονομάτων των εκπαιδευτηρίων που εξαιρούνται του μέτρου ότι η απόφαση την οποία έλαβε η κυβέρνηση είναι εξόφθαλμα άδικη και ενισχύει περαιτέρω τις ήδη οξυμένες εκπαιδευτικές και κοινωνικές ανισότητες, καθώς μετατρέπει την ιδιωτική εκπαίδευση σε αποκλειστικό προνόμιο ελάχιστων οικογενειών της ελίτ. Υπενθυμίζουμε για μία ακόμη φορά ότι η ιδιωτική εκπαίδευση σήμερα, για τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών που εμπιστεύονται τα παιδιά τους σ’ αυτήν, αποτελεί κοινωνικό αγαθό (όπως άλλωστε προβλέπει και το Σύνταγμα) και καλύπτει βασικές εκπαιδευτικές ανάγκες που θα έπρεπε να παρέχει σε όλους το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα.
Ζητούμε, έστω και την ύστατη ώρα, λίγες μόλις ημέρες πριν από την έναρξη του νέου σχολικού έτους, να μην εκδοθεί διευκρινιστική εγκύκλιος για το εν λόγω θέμα πριν υπάρξει ουσιαστικός διάλογος με την Ομοσπονδία μας και άλλους φορείς. Σε διαφορετική περίπτωση οι επιπτώσεις για χιλιάδες γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, αλλά και για το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα που θα δυσκολευτεί να απορροφήσει το μεγάλο αριθμό των αποχωρισάντων από τα ιδιωτικά σχολεία, θα είναι ανυπολόγιστες.


Η λίστα με τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια


1 ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
2 ΑMERICAN COMMUNITY OF ATHENS INC
3 ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ
4 ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
5 ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
6 ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
7 ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΓΙΟΣ ΙΩΣΗΦ
8 ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ
9 ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΕΛΑΣΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
10 ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
11 ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΙΩΑΝΝΑ Δ’ ΑΡΚ
12 ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΟΥΡΣΟΥΛΙΝΩΝ
13 ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
14 ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ
15 ΛΙΒΥΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 17ΗΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΕΚΤΟ
16 ΠΟΛΩΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
17 ST.CATHRINE BRITISH EMBASSY
18 ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ
19 ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
20 ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
21 ΙΤΑΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ
22 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
23 ΓΑΛΛΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ)
24 KATIPUNAN PHILLIPINES CULTURAL ACADEMY
25 ΙΡΑΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
26 ΚΑΝΑΔΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ



ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις