Ποιοι Αμερικανοί καταδρομείς; - Οι πληρωμένοι μισθοφόροι των ΗΠΑ έχουν συλλάβει τους ισλαμιστές του Γκουαντάναμο




Μόνο τρεις από τους 116 άνδρες που εξακολουθούν να κρατούνται στο Γκουαντάναμο συνελήφθησαν από τις δυνάμεις των ΗΠΑ, αποκαλύπτει μια αναθεώρηση στρατιωτικών εγγράφων από την εφημερίδα Guardian.
Σύμφωνα με μια ανάλυση των -εδώ και καιρό- παραμελημένων στρατιωτικών πληροφοριών σύλληψης των ΗΠΑ, 68 από τους εναπομείναντες
κρατούμενους του Γκουαντάναμο συνελήφθησαν από τις πακιστανικές δυνάμεις ασφαλείας, ή φαινομενικούς πληροφοριοδότες.

Άλλοι 30 εστάλησαν στην περιβόητη πολεμική εγκατάσταση από τις αφγανικές δυνάμεις- ως επί το πλείστον πολέμαρχους και συνεργάτες των πρώτων προσπαθειών των ΗΠΑ να ανατρέψουν τους Ταλιμπάν μετά την 9/11.

Μετά από το Πακιστάν, οι δυνάμεις από το Αφγανιστάν παρείχαν τη μεγαλύτερη ομάδα του σημερινού πληθυσμού του Γκουαντάναμο, σύμφωνα με την Guardian.

Τουλάχιστον επτά από τους 30 άνδρες που προσφέρθηκαν από τους Αφγανούς προήρθαν από δυνάμεις πιστές στον Αμπντούλ Ρασίντ Dostum, ο οποίος κατηγορείται ότι στρίμωχνε εκατοντάδες κρατούμενους σε κοντέινερ, σκοτώνοντάς τους με ασφυξία. Ο Dostum είναι τώρα αντιπρόεδρος της -με αμερικανική υποστήριξη- αφγανικής κυβέρνησης.

Άλλες χώρες που παρείχαν κρατούμενους στις ΗΠΑ και που σήμερα κρατούνται στο Γκουαντάναμο, περιλαμβάνουν τη Γεωργία, την Τουρκία, τη Μαυριτανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Αίγυπτο, την Ταϊλάνδη, τη Σομαλία και την Κένυα. Ακόμη και το Ιράν, ο μεγάλος αντίπαλος των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, συνέλαβε έναν άνδρα από την Υεμένη, ο οποίος κατέληξε στο Γκουαντάναμο μέσω του Αφγανιστάν.



ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις