ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Η πληθυσμιακή έκρηξη στον Πλανήτη που θα αλλάξει τα πάντα!

population


 Σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ για τον παγκόσμιο πληθυσμό, που είδε το φως της δημοσιότητας αναμένεται πως μέχρι το έτος 2050 ο πληθυσμός της Γής θα ανέρχεται στα 9.7 δις.
Στα επόμενα 35 χρόνια ο μισός πληθυσμός της Γης θα ζει σε εννέα χώρες, και συγκεκριμένα
στην Ινδία, την Νιγηρία, το Πακιστάν, στην Δημοκρατία του Κονγκό, την Τανζανία, τις Η.Π.Α., την Ινδονησία και την Ουγκάντα.
Η μεγαλύτερη αύξηση σημειώνεται στην Αφρική, όπου ο πληθυσμός μέχρι τα μέσα του αιώνα θα υπερβεί τα 2,5 δις, με την Νιγηρία να περνάει στην τρίτη θέση με τα πολυπληθέστερα κράτη στον κόσμο.
Η Ινδία θα ξεπεράσει τον πληθυσμό της Κίνας το 2022 και μάλιστα 6 χρόνια πιο γρήγορα απο όσο εκτιμούσαν οι ειδικοί.
Τα νέα δεν είναι ευχάριστα για την Ευρώπη της οποίας ο πληθυσμός θα συρρικνωθεί. Μέχρι το τέλος του αιώνα από τα 738 εκατομμύρια θα έχει μειωθεί στα 646 εκατομμύρια. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα η μέση ηλικία του πληθυσμού της Ευρώπης να αυξηθεί από τα 30 έτη στα 42.
Η μεγαλύτερη μείωση στις γεννήσεις στην Ευρώπη, στοιχείο που θα την καταστήσει και Ήπειρο Γερόντων, είναι κυρίως οι χώρες της ανατολικής Ευρώπης. Σε αυτό το γεγονός συμβάλει και η μετανάστευση από αυτές τις χώρες σε άλλες ηπείρους όπως η Αμερική και η Αυστραλία.
Αντίθετα στην Αφρική ο πληθυσμός μέχρι το 2100 θα έχει τετραπλασιαστεί μιας και οι γεννήσεις στην Αφρική έχουν εκτοξευτεί.
Στην περίπτωση των χωρών της Ασίας ο πληθυσμός θα συρρικνωθεί, με μεγαλύτερη μείωση στην Ιαπωνία που από τα 127 εκατομμύρια κατοίκους σήμερα θα μειωθεί στα 83 έως το 2100.
Και στην περίπτωση της Κίνας ο πληθυσμός από τα 1.38 δις θα μειωθεί στο 1 δις περίπου.




ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις