Μήνυμα στρατιωτικού από την Κω περί κανόνων εμπλοκής μας βάζει σε σκέψεις


KOS_NARKOPEDIOΣας παραθέτω το μήνυμα, όπως μου ήρθε σήμερα. Το σχόλια δικά σας:

Καλησπέρα από την ακριτική Κω
Αδελφέ μου όπως ξέρεις το τελευταίο διάστημα έχουμε μεγάλο πρόβλημα. Εδώ και μέρες οι μη καριερίστες αξιωματικοί ζητάμε από τους Διοικητές των μονάδων να μας γνωρίσουν τους κανόνες εμπλοκής σε περίπτωση που τα στρατόπεδα μας δεχθούν επιθέσεις ανάλογες με αυτές που δέχθηκαν χθες στο λιμεναρχείο και την αστυνομία. Όμως ή οι Διοικητές κάνουν τους κωφούς ή χειρότερα στην Αθήνα, κάνουν σαν να μην συμβαίνει τίποτα.


Αυτό το μήνυμα από καλό μου φίλο με έβαλε σε σκέψεις. Για όσους δεν γνωρίζουν όλοι οι στρατιωτικοί σχηματισμοί έχουν στη διάθεση τους διαταγές για το πως πρέπει να αντιδρούν σε κάθε περίπτωση. Αυτές οι διαταγές ονομάζονται «κανόνες εμπλοκής». Βέβαια έχουμε συνηθίσει να λένε «αποδέσμευση κανόνων εμπλοκής» την θέση σε κατάσταση πορτοκαλί συναγερμού (δλδ εμπλοκή, θερμό επεισόδιο κλπ).

Είναι όμως δυνατόν ο ψεκασμένος να κάνει τα μπάνια του και τα ψαρέματα του και να μην έχει αποδεσμεύσει κανόνες εμπλοκής, σε μια περιοχή που υπάρχουν 150-200 στρατιώτες ανά νησί (εκτός των μεγάλων νησιών που έχουν πολύ περισσότερους) τη στιγμή που η αστυνομία αποδεδειγμένα δεν μπορεί να ελέγξει την κατάσταση;
Είναι δυνατόν να μην έχουν εκδοθεί οδηγίες για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών, όπου να αποσαφηνίζεται η κλιμάκωση των μέτρων;
Είναι δυνατόν οι στρατιωτικοί μας να αφήνονται στο έλεος του Θεού και της τύχης;
Ψεκασμένε άσε τα μπριζολίκια και ασχολήσου με το στράτευμα, γιατί χωρίς κανόνες εμπλοκής δεν είναι δύσκολο να πέσει η πρώτη σφαίρα και μετά να τρέχει όλη Ελλάδα!



ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις