Τρόμος στην Κων/πολη: Πυρ κατά του προξενείου των ΗΠΑ - Δύο νεκροί από έκρηξη σε ΑΤ



«Συναγερμός» σήμανε ξανά το πρωί της Δευτέρας στην Κωνσταντινούπολη, όταν άγνωστοι άνοιξαν πυρ έξω από το προξενείο των ΗΠΑ - Είχε προηγηθεί έκρηξη σε αστυνομικό τμήμα στη συνοικία Σουλτανμπεϊλί
Ωρες τρόμου και αγωνίας ζει τις τελευταίες ώρες η Κωνσταντινούπολη έπειτα
από δύο τρομοκρατικές επιθέσεις μέσα σε λίγες μόνο ώρες, μερικές εβδομάδες αφότου η Τουρκία εξαπέλυσε αυτό που αποκαλεί «συγχρονισμένο πόλεμο κατά της τρομοκρατίας».
Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε μέσα στη νύχτα - γύρω στη 01:00 της Δευτέρας (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) - σε αστυνομικό τμήμα στη συνοικία Σουλτανμπεϊλί της Κωνσταντινούπολη, εκεί όπου σκοτώθηκαν δύο άντρες, έπειτα από έκρηξη, ενώ τραυματίστηκαν τουλάχιστον δέκα, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.
Προηγουμένως το Dogan είχε μεταδώσει ότι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον δέκα τραυματίστηκαν.




Επίθεση στο αμερικανικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη
Έπειτα, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι CNN Turk, δύο δράστες άνοιξαν σήμερα πυρ εναντίον του κτιρίου που στεγάζει το προξενείο των Ηνωμένων Πολιτειών στην Κωνσταντινούπολη και στη συνέχεια διέφυγαν όταν η αστυνομία ανταπέδωσε τα πυρά.
Το πρακτορείο ειδήσεων Cihan μετέδωσε πως οι εμπλεκόμενοι στην επίθεση εναντίον του κτιρίου στη περιοχή Σαριγέρ της Κωνσταντινούπολης περιελάμβαναν έναν άνδρα και μία γυναίκα.
Αστυνομικοί οπλισμένοι με αυτόματα τουφέκια απέκλεισαν τους δρόμους γύρω από το προξενείο των ΗΠΑ στη συνοικία Σάριγερ στην ευρωπαϊκή πλευρά της πόλης.

Το Ρόιτερς δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες αυτές. Το CNN Turk ανέφερε ότι δεν υπάρχουν θύματα από την επίθεση.
Η αστυνομία συνέλαβε μία γυναίκα που θεωρείται ύποπτη για την επίθεση εναντίον του κτιρίου του προξενείου των Ηνωμένων Πολιτειών στην Κωνσταντινούπολη, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι NTV, που τραυματίστηκε κατά την ανταλλαγή πυρών.


Η Τουρκία βρίσκεται σε αυξημένο επίπεδο συναγερμού αφότου εξαπέλυσε αυτό που αξιωματούχοι αποκάλεσαν «συγχρονισμένος πόλεμος κατά της τρομοκρατίας» τον περασμένο μήνα, περιλαμβανομένων και αεροπορικών επιδρομών εναντίον μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και κούρδων μαχητών στο βόρειο Ιράκ, και συλλήψεις εκατοντάδων υπόπτων στο εσωτερικό.
Οι διπλωματικές αποστολές των ΗΠΑ στην Τουρκία έχουν αποτελέσει στόχο και στο παρελθόν.
Το ακροαριστερό Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο (DHKP-C), μέλη του οποίου περιλαμβάνονται στους συλληφθέντες τις τελευταίες εβδομάδες, ανέλαβε την ευθύνη για μία επίθεση αυτοκτονίας εναντίον της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Άγκυρα το 2013 κατά την οποία σκοτώθηκε ένας τούρκος φρουρός ασφαλείας.


ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις