Χριστοδουλοπούλου: Αλλο Αμυγδαλέζα, άλλο Βοτανικός




Σε σαφή διαχωρισμό της Αμυγδαλέζας και με το Βοτανικό που ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους πρόσφυγες από το κέντρο της πρωτεύουσας προχώρησε η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου.
Χριστοδουλοπούλου: Αλλο Αμυγδαλέζα, άλλο Βοτανικός
Μιλώντας το πρωί
στο Mega, η κ.Χριστοδουλοπούλου τόνισε ότι η Αμυγδαλέζα είναι «χώρος κράτησης με αστυνομικές εγκαταστάσεις και με την πλειοψηφία των κρατουμένων να είναι ποινικοί κρατούμενοι που ολοκλήρωσαν την ποινή τους και πρέπει να απελαθούν και λίγοι που συλλαμβάνονται χωρίς να έχουν χαρτιά μέχρι να διευκρινιστεί το καθεστώς τους».
Αντίθετα, είπε, ο Βοτανικός και ο χώρος που θα δημιουργηθεί εκεί «θα είναι ελεύθερος χώρος καθώς οι πρόσφυγες θα μπαίνουν και θα βγαίνουν ο,τι ώρα θέλουν».
«Δεν μπορούν οι άνθρωποι που έχουν μπει από τα νησιά και έχουν πάρει άδεια προσωρινής παραμονής να εγκλειστούν σε στρατόπεδο κράτησης, πρέπει να πάνε σε χώρους φιλοξενίας», σημείωσε αναγνωρίζοντας ότι η μεταφορά δεν μπορεί να γίνει «από τη μια στιγμή στην άλλη» και αξιολογώντας ως θετικό ότι βρέθηκε ο χώρος «σε συνεργασία μας και με τον δήμαρχο»
Για την κατάσταση στο Πεδίον του Άρεως, η υπουργός τόνισε ότι «κάνουμε τα πάντα για να είναι η ζωή τους εκεί η προσωρινή καλύτερη" ενώ εξηγώντας την κυβερνητική στρατηγική είπε ότι "δώσαμε μήνυμα αρχικά ότι ο χώρος δεν θα είναι μόνιμος" αλλά "όταν είδαμε ότι έρχονταν όλο και περισσότερο αποφασίσαμε να προσφέρουμε ο, τι έχει το κράτος σε παροχές για να είναι η ζωή τους καλύτερη».
Εκτίμησε ότι το Πεδίο του Άρεως έχει μετατραπεί σε πάρκο αλληλεγγύης ενώ με νόημα υποστήριξε ότι και στη Γερμανία που έχει 11 εκατομμύρια αλλοδαπούς αυτοί μένουν στα πάρκα μέσα σε σκηνές.
Η κα Χριστοδουλοπούλου είπε ότι χθες τοποθετήθηκαν πιλοτικά πέντε σπίτια στον χώρο στο Βοτανικό και ότι από σήμερα θα γίνει πλήρης ανάπτυξη όλων των σπιτιών με την χωρητικότητα να εκτιμάται στα 600 άτομα καθώς στο Πεδίον του Άρεως όπως είπε υπολογίζεται ότι μένει ένας σταθερός αριθμός που κυμαίνεται -με τις αφίξεις και τις αναχωρήσεις- γύρω στα 400 άτομα.
Για τον υπό διαμόρφωση χώρο στο Βοτανικό συμπλήρωσε ότι θα είναι περιφραγμένος, με αστυνομικές περιοπολίες γύρω από αυτόν, ενώ σημείωσε ότι θα υπάρξουν εκτός των σπιτιών και μεγάλες σκηνές αλλά και χώροι συγκέντρωσης για παιδιά και ενήλικες για όσο διάστημα θα θελήσουν να μείνουν.



ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις