Δύο πλοία «ξεφορτώνουν» κάθε μέρα 4.500 μετανάστες στον Πειραιά

peiraias metanas


 Η απίστευτη Τασία του Επικρατείας επιμένει ότι «οι μετανάστες πηγαίνουν στις πλατείες για μερικές ώρες», όταν οι πλατείες Ομονοίας και Βικτωρίας, αλλά και το Πεδίον του Άρεως, έχουν μετατραπεί σε υπαίθριους καταυλισμούς - 2.000 πρόσφυγες έχουν καταλύσει στην πλατεία Βικτωρίας
Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσουν σήμερα δύο επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία, μεταφέροντας από τη
Μυτιλήνη, 4.487 πρόσφυγες-μετανάστες.
Πιο αναλυτικά, στις 3.30 το μεσημέρι περίπου, στην πύλη Ε-1, αναμενόταν να προσδέσει το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με 2.487 άτομα, ενώ στις 10 το βράδυ έφτασε στο λιμάνι του Πειραιά και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Blue Star Patmos», με 2.000 ανθρώπους.
Επίσης, το καταμαράν «Tera Jet» αναχώρησε στις 11 το πρωί από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό τη Μυτιλήνη, προκειμένου και αυτό να παραλάβει πρόσφυγες με προορισμό τον Πειραιά.
Το τελευταίο 24ωρο, δε, σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή, 235 πρόσφυγες διεσώθησαν σε πέντε περιστατικά έρευνας και διάσωσης που έλαβαν χώρα στις θαλάσσιες περιοχές των νησιών Λήμνου, Χίου και Σάμου.
Όλα αυτά συμβαίνουν, την ώρα που η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, σε μια ακόμα απίστευτη δήλωσή της, υποστήριξε ότι «οι μετανάστες πηγαίνουν στις πλατείες για μερικές ώρες», όταν οι πλατείες Ομονοίας και Βικτωρίας, αλλά και το Πεδίον του Άρεως, έχουν μετατραπεί σε υπαίθριους καταυλισμούς.
«Ναι, το είπα γιατί οι μετανάστες πήγαιναν στις πλατείες για μερικές ώρες, γιατί πάντα έφευγαν, κανείς δεν ήθελε να μείνει στην Ελλάδα» δήλωσε η τέταρτη υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, παρά το γεγονός ότι ο φωτογραφικός φακός τους τελευταίους μήνες κατέγραψε εκατοντάδες στιγμιότυπα με τους υπαίθριους καταυλισμούς σε διάφορες πλατείες της Αθήνας.
Χθες, ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Ζώης, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Λιμενικού Αθανάσιο Αθανασόπουλο, επισκέφτηκε το Α' Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και τα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία «Νήσος Μύκονος» και «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Ο υπουργός παρακολούθησε την αποβίβαση περίπου 2.500 περίπου προσφύγων από το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με ορισμένους από αυτούς και να ξεναγηθεί στη συνέχεια μέσα στο πλοίο, επιβλέποντας τους χώρους στους οποίους φιλοξενήθηκαν.
Ο υπουργός, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Α' Λιμενικό Τμήμα, ευχαρίστησε το διοικητή και τα στελέχη του εκ μέρους της ελληνικής Πολιτείας και της κυβέρνησης για τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλουν σε μια δύσκολη περίοδο.
Επισήμανε την αθόρυβη και αποτελεσματική λειτουργία του, κάτι που δεν θα μπορούσε εύκολα να επιτευχθεί εάν δεν υπήρχε το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού αλλά και το φιλότιμο των στελεχών του.
Ο κ. Ζώης τους παρότρυνε να συνεχίσουν σε αυτό τον ρυθμό λέγοντας: «H Ελλάδα είναι ένα ευνομούμενο κράτος, ένα κράτος που έχει δυνατότητες, που ξέρει να υποδέχεται κόσμο όπως και να τον μεταφέρει με ασφάλεια και αυτό οφείλεται σε εσάς».



ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις