Η πρώτη μάχη των Ρώσων στη Συρία

KweirisAir


Πριν από την αυγή της Πέμπτης, 24 του Σεπτεμβρίου, Ρώσοι πεζοναύτες ενεπλάκησαν σε μάχη για την πρώτη φορά από την ανάπτυξή τους στη Συρία.
Η  810 ταξιαρχία πεζοναυτών μαζί με δυνάμεις του συριακού στρατού και με την υποστήριξη ειδικών δυνάμεων της Χεζμπολάχ εξαπέλυσαν επίθεση σε βάρος
δυνάμεων του ISIS δυνάμεων κοντά στην αεροπορική βάση Kweiris, ανατολικά του Χαλεπίου.
Η μάχη αυτή έρχεται σε αντίθεση με τις διαβεβαιώσεις του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν προς τον πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου στην 21η Σεπτεμβρίου – μόλις τρεις μέρες πριν – όπου διαβεβαίωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις στη Συρία ήταν εκεί μόνο για να υπερασπιστούν  τα συμφέροντα της Ρωσίας και δεν θα εμπλακούν σε μάχες, συνεργαζόμενες με το στρατό της Συρίας, τη Χεζμπολάχ ή τις  ιρανικές στρατιωτικές δυνάμεις.
Η δύναμη του ISIS που υπερασπιζόταν την αεροπορική βάση αποτελείται  από Τσετσένους μαχητές κάτω από την εντολή του Αμπού Ομάρ αλ-Shishani, ο οποίος θεωρείται ένας από τους κορυφαίους διοικητές της τρομοκρατικής οργάνωσης κατά τα τελευταία δύο χρόνια.
Ο Αμπού  κατάγεται από την τσετσενική θύλακα του Pankisi στη Γεωργία, όπως και πολλοί άλλοι οι οποίοι εντάχθηκαν στο  ISIS από το 2012.
Για πρώτη φορά μετά από 41 χρόνια, από το 1974, τα ρωσικά στρατεύματα αγωνίζονται μαζί συριακές δυνάμεις. Είναι επίσης η πρώτη φορά που μια παγκόσμια δύναμη όπως η Ρωσία είναι διατεθειμένη να πάει στη μάχη μαζί με την αναγνωρισμένη από την Αμερική ως τρομοκρατική ομάδα, την Χεζμπολάχ.




ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις