Συνελήφθη ο συνεργός του Μαζιώτη Γιώργος Πετρακάκος

Συνελήφθη ο συνεργός του Μαζιώτη Γιώργος Πετρακάκος 

 

Μαζί του συνελήφθη η αδερφή του ληστή της Πάρου Τάσου Θεοφίλου και ένα ακόμη άτομο - Ο Πετρακάκος ήταν ένας από τους ληστές της τράπεζας του Διστόμου που διέφυγαν με φουσκωτό - Δεύτερη γιάφκα εντοπίστηκε στο Βόλο - Έρευνες και στην ΑθήναΣτα χέρια της Αστυνομίας έπεσε το πρωί της Πέμπτης ο καταζητούμενος ληστής και «δεξί χέρι» του Νίκου Μαζιώτη Γιώργος Πετρακάκος. Ο 36χρονος συνελήφθη μετά από κινηματογραφική επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε διαμέρισμα στο κέντρο του Βόλου.
Μαζί του συνελήφθσαν η νεαρή φίλη του, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι η αδερφή του ληστή της Πάρου Τάσου Θεοφίλου και ένα ακόμη άτομο. Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκονται παράλληλες επιχειρήσεις στην Αθήνα καθώς η Αστυνομία εκτιμά πως ο Πετρακάκος είχε στήσει ομάδα και κινούνταν μεταξύ Αθηνών και Μαγνησίας. Για το λόγο αυτό, το άτομο που συνελήφθη στο διαμέρισμα που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Γαλλίας και Περεβού, πηγαινοερχόταν στην Αθήνα ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στο διαμέρισμα πιθανότατα βρέθηκαν καλάζνικοφ, πολλά φυσίγγια και άλλος οπλισμός.

Λίγο αργότερα, η αντιτρομοκρατική ξεκίνησε δεύτερη επιχείρσση σε περιοχή του Βόλου, στη Νέα Ιωνία, στη συμβολή των οδών Καραμπατσάκη και Παπάφη, όπου έχουν επίσης βρεθεί όπλα.





Ο Πετρακάκος, ο οποίος, όπως λένε οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής, γνώρισε το Μαζιώτη μέσω του καταζητούμενου Βασίλη Παλαιοκώστα, έχει πάρει μέρος και τον έχουν καταγράψει οι κάμερες σε πολλές ληστείες τραπεζών. Ανάμεσα τους οι κινηματογραφικές ληστείες στην Alpha Bank των Σπετσών και του Διστόμου από την οποία διέφυγαν χρησιμοποιώντας φουσκωτά σκάφη.

Οι δύο στενοί συνεργάτες - το τελευταίο διάστημα - του Γιώργου Πετρακάκου, ο Σπύρος Χριστοδούλου και ο Σπύρος Δραβίλας είχαν εντοπιστεί πριν μερικούς μήνες σε εξοχική κατοικία στη Μαγνησία και κατά τη διάρκεια της επιχείρησης των ΕΚΑΜ ο Δραβίλας αυτοκτόνησε ενώ ο Χριστοδούλου συνελήφθη.


 

 

 

 ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις