ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ!!! ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ;;;




Είναι βαρετός... Δεν θυμάται κανείς τα λόγια... Αδιάφορος... Τα παραπάνω είναι μόνο μερικά από τα σχόλια που ακούγονται για τον ύμνο της χώρας. Η αλήθεια είναι ότι ελάχιστοι είναι εκείνοι που θυμούνται τη μελωδία, πόσω μάλλον τα λόγια της χώρας που είναι γνωστή πολύ περισσότερο για το τραπεζικό σύστημα, τα σαλέ και το επίπεδο ζωής, παρά για τον εθνικό της ύμνο. Ποιος ασχολείται εξάλλου με τον εθνικό ύμνο της Ελβετίας; Ουδείς. Για τον λόγο
αυτό, οι Ελβετοί αποφάσισαν να αναζητήσουν έναν πιο... ενδιαφέρον ύμνο. Με ποιον τρόπο; Με διαγωνισμό X-Factor!

Οι Ελβετοί αποφάσισαν να μην ακολουθήσουν την πεπατημένη παλαιότερων εποχών. Δεν ανέθεσαν σε ποιητή, στιχουργό ή μουσικοσυνθέτη τον νέο ύμνο της χώρας. Αποφάσισαν να διοργανώσουν έναν διαγωνισμό σύγχρονου τραγουδιού, τύπου X-Factor και μέσα από τη συγκεκριμένη διαδικασία, να επιλέξουν τον στίχο και τη μελωδία, που θα κεντρίζει το ενδιαφέρον όχι μόνο των Ελβετών πολιτών, αλλά και του υπόλοιπου κόσμου. Η διαδικασία είχε διάρκεια 20 μήνες και το Σαββατοκύριακο που πέρασε διεξήχθη ο τελικός, μεταξύ των τριών φιναλίστ. Ο κόσμος άκουσε και ψήφισε μέσω μηνυμάτων.

Ο τελικός νικητής ήταν ο 62χρονος διευθυντής υγειονομικής περίθαλψης Βέρνερ Βίντμερ, ο οποίος παρουσίασε το τραγούδι του στα γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά και ρωμανικά. Το πρώτο βήμα έγινε, λοιπόν και το τραγούδι που είναι υποψήφιο για νέος εθνικός ύμνος της Ελβετίας, επιλέχθηκε. Το επόμενο βήμα, σύμφωνα με τους διοργανωτές του... κινήματος, είναι να πείσουν την κυβέρνηση και τον κόσμο, να υιοθετήσει το δημιούργημα του Βίντμερ ως τον νέο εθνικό ύμνο.

«Εμείς δεν πρόκειται να εισβάλουμε στο κοινοβούλιο», δήλωσε ο πρόεδρος της όλης διοργάνωσης, Ζαν Ντανιέλ Γκέρμπερ. «Πιστεύω όμως ότι ο κόσμος έχει φτάσει στο όριο, στην καμπή που χρειάζεται, ώστε να προχωρήσουμε σε μία αλλαγή. Ίσως πάρει λίγους μήνες ή και χρόνια ακόμη, πριν γίνει αποδεκτό από το υπουργικό συμβούλιο», συμπλήρωσε.




ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις