Αμερικανικό «Νιέτ» για συνασπισμό κατά του ΙΚΙΛ..(Βίντεο)



Πολιτική επίλυση της κρίσης θα υπάρξει μόνον αν ηττηθούν οι τρομοκράτες στην Συρία, υποστήριξε ο Μασάρ Αλ Άσαντ σε συνέντευξή του στην ρωσική τηλεόραση, ενώ επέρριψε την ευθύνη για τις ορδές προσφύγων στις ξένες κυβερνήσεις, την ώρα που η Ουάσινγκτον στρέφει τα βέλη της στην Μόσχα.«Αυτό που θα προτιμούσαμε να δούμε από την Ρωσία, θα ήταν μία πιο εποικοδομητική συμμετοχή στον συνασπισμό 60 χωρών, του οποίου
ηγούνται οι ΗΠΑ και είναι επικεντρωμένος στην αποδυνάμωση κι εντέλει καταστροφή του ΙΚΙΛ.

Θα καλωσορίζαμε την συμμετοχή της Ρωσίας σε αυτήν την προσπάθεια. Έχουμε πει κατά το παρελθόν και συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η προσπάθειά τους να εξακολουθούν να στηρίζουν τον Άσαντ και να του παρέχουν βοήθεια προκαλεί αποσταθεροποίηση και είναι αντιπαραγωγική», επεσήμανε ο Τζος Έρνεστ, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Σύμφωνα με την αμερικανική πλευρά υπάρχει αυξημένη ρωσική συνδρομή στο καθεστώς της Συρίας για να ανοικοδομήσει κατεστραμμένες στρατιωτικές υποδομές.

Παράλληλα στην περιοχή Χασάκα ερασιτεχνικό βίντεο καταγράφει την επίθεση των τζιχαντιστών κατά των κυβερνητικών δυνάμεων.

Η πόλη είναι χωρισμένη σε ζώνες ελέγχου από τους Κούρδους, τον στρατό και το ΙΚΙΛ με τις μάχες να έχουν ενταθεί τις τελευταίες εβδομάδες.






ΠΗΓΗ
























Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις