ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΟΡΓΟΝΗΣ




Στην εποχή μας βιώνουμε μια μεγάλη ανασφάλεια σε σχέση με το μέλλον. Η ανθρωπότητα μπαίνει σε μια εποχή ενεργειακής ανεπάρκειας, με το πετρέλαιο να γίνεται όλο και πιο ακριβό και δυσεύρετο και χωρείς προφανείς εναλλακτικές λύσεις.
ichΘα πρέπει να αναρωτηθούμε αν υπάρχει κάποιος που μας τιμωρεί ή κάνουμε εμείς κάποιο λάθος. Ο πλανήτης έχει άπειρη ενέργεια, θα μπορούσε όχι μόνο να μας θρέψει όλους, αλλά και να μας δώσει την δυνατότητα να αναπτύξουμε πολιτισμό
αειφόρου ανάπτυξης.
Το πρόβλημα όμως, όπως με μεγάλη διορατικότητα επισήμανε ο Βίλχελμ Ράιχ, δεν είναι πρόβλημα τεχνολογίας, αλλά πρόβλημα ψυχολογικής θωράκισης της ανθρωπότητας. Με απλά λόγια έχουμε παγιωθεί μέσα σε έναν περιορισμένο κόσμο, που μπορούμε να αντιληφθούμε και όχι μόνο αρνούμαστε να κοιτάξουμε γύρω μας την θάλασσα ενέργειας, μέσα στην οποία ολόκληρος ο πλανήτης πλέει, αλλά κυνηγάμε αμείλικτα όποιον προσπαθεί να μας το δείξει.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και ο Βίλχελμ Ράιχ. Απέδειξε πειραματικά την ύπαρξη του Αιθέρα, καταρρίπτοντας στην τους τα συμπεράσματα του πειράματος Mickelsen-Morley, τα οποία άνοιξαν τον δρόμο για την διατύπωση της θεωρίας της σχετικότητας, που κατέληξε σαν εργαλείο των πυρηνικών φυσικών που έφτιαξαν την ατομική βόμβα.
Ανακάλυψε και μέτρησε με πειραματικές διατάξεις την πρωταρχική δημιουργική δύναμη στην φύση και την ονόμασε Οργόνη. Δεν ήταν ο πρώτος που ήρθε σε επαφή με αυτή την ενέργεια. Υπήρξαν άλλοι πριν από αυτόν, όπως ο Charles Von Reickenbach, o Henry Bergson, o Hans Driesch, o Sigmund Froyd, που υπήρξε και κύριος δάσκαλος του Ρ. Ράιχ.
Η αφετηρία της έρευνας ξεκίνησε από τον ψυχαναλυτικό δρόμο και μέσα από την ιδέα της libido του Sigmund Froyd. Μπόρεσε όμως να προχωρήσει την ιδέα αυτή σε ένα νέο επίπεδο, συνειδητοποιώντας ότι ήταν ο βασικός συνδετικός κρίκος ανάμεσα στο συναίσθημα και την σωματική λειτουργία. Ανακάλυψε ότι ακόμα και από την βρεφική ηλικία οι άνθρωποι θωρακίζονται, ή πιο απλά, εφαρμόζουν ψυχολογικές στάσεις που φτάνουν σε μόνιμο επηρεασμό του φυσικού σώματος και είναι η πηγή ψυχοσωματικών ασθενειών. Κάθε άνθρωπος γεννιέται ελεύθερος και οργονομικά αυτό σημαίνει ότι η ενέργεια που κυλάει και ενεργοποιεί το φυσικό του σώμα ρέει ανεμπόδιστα. Μπαίνοντας μέσα στην κοινωνία ακόμα κι αν αυτή η κοινωνία είναι κοινωνία Μητέρας-βρέφους, αρχίζει να βάζει εμπόδια ή φράγματα λόγω της εξωτερικής εκπαίδευσης που δέχεται. Με τον όρο «εκπαίδευση» εννοούμε το σύνολο των συμπεριφορών και αντιφάσεων που μεταδίδονται από την μητέρα στο βρέφος, ακόμα και σε καθαρά σωματικό επίπεδο. Ανάλογα με την πίεση που θα του ασκηθεί ποικίλει και ο βαθμός θωράκισης που θα αποκτήσει.
Ο αναγνώστης μπορεί να αναρωτηθεί εύλογα τι σχέση έχουν όλα αυτά με το πετρέλαιο που τελειώνει; Η απάντηση σ’ αυτό βρίσκεται στο ότι ο πολιτισμός μας δεν πάσχει από έλλειψη ενέργειας, πάσχει από την περιορισμένη αντίληψη που έχει για τον κόσμο που τον περιβάλλει. Θεωρεί ότι ο κόσμος γύρω μας είναι ένα κλειστό σύστημα, το οποίο με βάση το θερμοδυναμικό νόμο τείνει με ένα απόλυτο τρόπο προς τη φθορά και το χάος. Αυτό που βλέπουμε σήμερα είναι κλειστές μηχανικές διαδικασίες, μη αντιστρεπτές. Για παράδειγμα, το πετρέλαιο καίγεται και γίνεται διοξείδιο του άνθρακα, δεν μπορεί να ξαναγίνει πετρέλαιο. Με παρόμοιο τρόπο αντιμετωπίζουμε και την ζωή. Για παράδειγμα, γεννιόμαστε και είμαστε καταδικασμένοι να πεθάνουμε. Δεν μπορούμε να ξαναζήσουμε. Αυτό είναι ένα κλειστό σύστημα με αρχή και τέλος, μη αντιστρεπτό. Δεν έχει σημασία τι θα γίνουν οι υπόλοιποι μετά από εμάς. Εμείς θα έχουμε πεθάνει!
Ο άνθρωπος, έτσι όπως σκέπτεται, έτσι και δρα. Η σκέψη του είναι ο περιορισμός του. Φτάνουμε λοιπόν στο επίμαχο θέμα. Υπάρχει η Οργόνη; Μήπως ο Ράιχ τα φαντάστηκε όλα αυτά, ή αντίθετα είναι όλα αληθινά;
Ίσως μόνο το πείραμα είναι αυτό που μπορεί να μας απαντήσει, όμως αυτό το άρθρο δεν έχει σαν σκοπό να δώσει λεπτομερή στοιχεία ενός συσσωρευτή Οργόνης, παρ’ όλο που είναι διαθέσιμα για όποιον ενδιαφέρεται. Έτσι θα ήταν καλύτερα να μπούμε λίγο πιο βαθιά στο σκεπτικό του Β. Ράιχ. Η αρχική του ιδέα, που βασίστηκε στην ενέργεια της libido, και καθώς το ιατρικό έργο εξαπλωνόταν πέρα από το πεδίο της ψυχιατρικής, σε ευρύτερες περιοχές της ιατρικής και της βιολογίας, τον οδήγησε στην ανάπτυξη μιας πιο ουσιαστικής αντίληψης για τον «βιοηλεκτρισμό», όπως τον ονόμασε αρχικά, και την «Οργόνη», όταν τελικά κατάφερε να αποδείξει ότι η συγκεκριμένη ενέργεια δεν ήταν ηλεκτρική. Τα στοιχεία αυτά τα παρουσίασε στο βιβλίο του «Η ανακάλυψη της Οργόνης» που είχε δύο τόμους, με θέματα «Η λειτουργία του οργασμού» και «Η βιοπάθεια του καρκίνου».
Αν και η ανακάλυψη της Οργόνης έγινε μέσα στο ανθρώπινο σώμα, ο Ράιχ κατάφερε πειραματικά να αποδείξει ότι υπήρχε σε ελεύθερη μορφή στην ατμόσφαιρα. Σε εκείνο το σημείο η δουλειά του ξέφυγε από τα όρια της Βιολογίας και πέρασε σε τομείς της Μετεωρολογίας και της Ατμοσφαιρικής Φυσικής. Οι ανακαλύψεις αυτές περιγράφονται στην «Βιοπάθεια του καρκίνου» και στο «Πείραμα ORANUR», όπως και σε πολλά άρθρα που δημοσιεύτηκαν κάτω από το γενικό θέμα «Μελέτες ελέγχου των καιρικών συνθηκών» σε επιστημονικά περιοδικά.
Το τελικό στάδιο της δουλειάς του ήταν οι ανακαλύψεις του σε σχέση με την Οργόνη στις κοσμικές διαδικασίες και εκεί το έργο του πέρασε στην περιοχή της αστρονομίας και της αστροφυσικής. Στα βιβλία «Η κοσμική Υπέρθεση» και «Αιθέρας, Θεός και Διάβολος», περιγράφεται αναλυτικά το σχετικό κομμάτι της δουλειάς του.
Ο στόχος μας δεν είναι να περιγράψουμε αναλυτικά όλα τα σημεία της δουλειάς του, αλλά να δείξουμε ότι ο κύριος άξονας της, από την ψυχιατρική μέχρι την βιολογία και από την φυσική μέχρι την αστροφυσική, είναι η έννοια της Ενέργειας, που είναι το εστιακό σημείο όλου του επιστημονικού του έργου. Βασικό σημείο της δουλειάς του είναι ότι αποτελείται από συνεχόμενα βήματα επέκτασης της θεωρίας σε όλο και μεγαλύτερα πεδία, διατηρώντας όμως ένα ενιαίο κεντρικό άξονα. Η πορεία αυτήν τον οδηγεί σε συμπεράσματα που αλληλοκαλύπτονται, όπως τα στρώματα του κρεμμυδιού.

ΟΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΡΑΪΧ

Ο Ράιχ βρήκε ότι ο ίδιος τύπος ενέργειας είναι η ουσιαστική λειτουργική αρχή στις πιο σημαντικές φυσικές λειτουργίες, που μπορούμε να περιλάβουμε σε τρεις ομάδες:

1. ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Αίσθηση
Συναίσθημα
Αντίληψη
Σκέψη

2. ΖΩΗ
Ζωική κίνηση
Βιογένεση
Αναπαραγωγή
Εξέλιξη
Ανάπτυξη

3. ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ
Σύννεφα
Καταιγίδες – Τυφώνες
Ατμοσφαιρικός Ηλεκτρισμός
Δημιουργία Ύλης σε κάθε κλίμακα (άτομα, πλανήτες, άστρα, γαλαξίες)

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΓΟΝΗ
Οργόνη είναι η δημιουργική δύναμη της Φύσης. Είναι θεμελιώδης ως προς την φύση της ύλης και τον ηλεκτρομαγνητισμό, αν και δεν είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο. Ο Β. Ράιχ κατέδειξε τις παρακάτω ιδιότητες της.

Είναι χωρίς μάζα. Η Οργόνη δεν έχει αδράνεια. Αυτός είναι ένας λόγος που είναι δύσκολο να μετρηθεί με τις συμβατικές τεχνικές.
Είναι πανταχού παρούσα. Γεμίζει όλο το χώρο, κενό ή μη,
Είναι το μέσο με το οποίο εκδηλώνονται τα ηλεκτρομαγνητικά και βαρυτικά φαινόμενα. Διαμέσου της Οργόνης ταξιδεύει το φως και τα βαρυτικά και ηλεκτρομαγνητικά πεδία δημιουργούν δυναμικά φαινόμενα. Είναι ένας βασικός σκοπός της επιστήμης της Οργονομίας να μπορέσει να ολοκληρώσει την γνώση γύρω από την Οργόνη ως προς τα φαινόμενα της κλασικής Φυσικής.
Είναι σε συνεχή κίνηση. Η κίνηση της μπορεί να παρατηρηθεί κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες. Υπάρχουν δύο χαρακτηριστικοί τύποι κίνησης της οργόνης. Μια παλμική κίνηση Συστολής – Διαστολής και μια κίνηση στο χώρο που ακολουθεί καμπύλη τροχιά.
Αντιτίθεται στον Νόμο της Εντροπίας. Ο Οργόνη τείνει να αυξάνεται σε βαθμό συγκέντρωσης. Η Οργόνη έλκει την Οργόνη. Αντίθετα με τα συνήθη δυναμικά (ηλεκτρικό, υδροστατικό, κλπ) η Οργόνη τείνει να κινηθεί από το χαμηλότερο στο ψηλότερο ενεργειακό δυναμικό. Η Εντροπία μειώνεται καθώς αυξάνεται η ανόμοια κατανομή της Οργόνης.
Δημιουργεί μονάδες που είναι πυρήνες (εστιακά σημεία) της δημιουργικής διαδικασίας. Τέτοιες οργανικές μονάδες μπορεί να είναι Έμβιες (Βιόντα, Κύτταρο, Φυτό, Ζώο) ή Άβιες (Σύννεφο, Θύελλα, Πλανήτης, Άστρο, Γαλαξίας). Η κατάταξη αυτή γίνεται σε σχέση με το τι θεωρούμε εμείς σήμερα έμβιο ή άβιο ον. Όλες αυτές οι μονάδες έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: έχουν αρνητική Εντροπία. Μετασχηματίζουν την ενέργεια από χαμηλότερης στάθμης οργονοτικά συστήματα σε υψηλότερης στάθμης οργονοτικά συστήματα.
Η Ύλη δημιουργείται από την Οργόνη. Κάτω από κατάλληλες συνθήκες η Ύλη δημιουργείται από την «ελεύθερη ύλης Οργόνη». Αυτές οι συνθήκες δεν είναι σπάνιες ή ασυνήθεις. Ο Ράιχ πίστευε ότι συντελείται μια συνεχής δημιουργία ύλης στον πλανήτη.
Η Οργόνη είναι υπεύθυνη για την Ζωή. Κάποιες οργονοτικές μονάδες ενέργειας αναπτύσσουν ειδικές ποιότητες, που σχετίζονται με την ζωή και τις κάνουν να ξεχωρίζουν από την άβια (ανόργανη) ζωή. Αυτές είναι: α) Αναπαραγωγή, β) Εξέλιξη σε πιο πολύπλοκες μορφές, γ) Παρουσία συνείδησης, ικανότητα συναισθηματικής και περιβαλλοντικής αντίληψης και δ) Παρουσία βούλησης, ικανότητα να ορίζει την κίνηση του.
Ξεχωριστά ρεύματα Οργόνης μπορούν να ασκούν έλξη μεταξύ τους και να δημιουργούν Υπέρθεση. Η λειτουργία της Υπέρθεσης είναι θεμελιώδης στην δημιουργική διαδικασία. Στον χώρο, τα υπερτιθέμενα οργονικά ρεύματα συγκλίνουν μεταξύ τους μέσω της σπειροειδούς κίνησης. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα σε σπειροειδείς γαλαξίες, όπως και στον σχηματισμό των κυκλώνων και άλλων ατμοσφαιρικών φαινομένων. Στους ζωντανούς οργανισμούς, το ζευγάρωμα είναι μια διαδικασία Υπέρθεσης, που συμβαίνει κατά τη διάρκεια του οργασμού.
Μπορεί να συγκεντρωθεί και να ελεγχθεί από συσκευές Οργόνης. Ο Ράιχ ανάπτυξε αρκετές συσκευές για τον έλεγχο της Οργόνης. Η πιο γνωστή από αυτές είναι ο «Συσσωρευτής Οργόνης». Μια ακόμη εξίσου σημαντική ανακάλυψη είναιμια συσκευή ελέγχου του καιρού. Είναι μια συσκευή, τύπου κεραίας, που έχει την δυνατότητα να τραβάει μεγάλες ποσότητες οργόνης από συγκεκριμένη τμήμα της ατμόσφαιρας. Με κατάλληλη χρήση μπορεί να επιφέρει μεγάλες αλλαγές στις κλιματικές συνθήκες.


Την συσκευή αυτή ο Ράιχ την ονόμασε «Νεφοδιασκορπιστή» - «Gloudbuster». Αυτή η συσκευή είναι κατασκευάζεται από απλά υλικά που μπορούν να βρεθούν σε οποιοδήποτε κατάστημα σιδηρικών. Η συσκευή λειτουργεί με διπλό τρόπο με την κατάλληλη τροποποίηση. Μπορεί να διαλύσει σύννεφα στην ατμόσφαιρα, μπορεί όμως και να συγκεντρώσει σύννεφα. Έτσι επιτυγχάνεται ένας έλεγχος των καιρικών συνθηκών χωρίς καμία παρενέργεια, είτε για την φύση είτε για τον άνθρωπο. Η βασική λειτουργία της έγκειται στην απορρόφηση της οργόνης από ένα συγκεκριμένο σημείο του ουρανού, και την κατ’ επέκταση διάλυση της νέφωσης σε αυτό το σημείο. Αυτό επιτυγχάνεται με την γείωση μέσω ενός πλαστικού σωλήνα σε νερό. Αντίθετα, αν δεν γειωθεί, τότε λειτουργεί ως συμπυκνωτής, συγκεντρώνοντας την οργόνη σ’ εκείνο το σημείο του ουρανού. Με βάση την σύγχρονη φυσική και την μη παραδοχή του αιθέρα ή της οργόνης, δεν είναι δυνατόν να εξηγηθεί η λειτουργία του νεφοδιασκορπιστή και γι’ αυτό δεν γίνεται αποδεκτή από την επιστημονική κοινότητα. Βέβαια αυτό δεν μας εμποδίζει καθόλου να πειραματιστούμε και να ερευνήσουμε τομείς τους οποίους το επιστημονικό κατεστημένο φοβάται να αγγίξει.
Το πιο σημαντικό σημείο στην χρήση αυτού του gloudbuster είναι το ότι μπορεί να καθαρίσει την ατμόσφαιρα από σωματίδια σκόνης και καυσαερίων. Μπορεί να κρατήσει καθαρή την ατμόσφαιρα σε πόλεις με νέφος και πολλά καυσαέρια Η μείωση του νέφους στην νότια Καλιφόρνια και πάνω από το Λος Άντζελες, παρατηρήθηκε σε πειράματα πρόκλησης βροχής, είτε αυτά είχαν επιτυχία, είτε όχι. Φαινόταν σαν μια «παρενέργεια» στην διαδικασία. Παραθέτουμε το απόσπασμα από το πείραμα «Επιχείρηση Victor – Ιούλιος 1987»
Επιχείρηση Victor, Ιούλιος 1987
Αυτή η συλλογιστική μας οδήγησε στο καλοκαίρι του 1987. Πιστεύουμε ότι μόνο τα γεγονότα μετράνε, έτσι δοκιμάσαμε τις μονάδες μας τύπου Αράχνης για τη μείωση της αιθαλομίχλης στο Λος Άντζελες.
Συμπτωματικά, συμπέσαμε με το πιο φιλόδοξο πρόγραμμα παρατήρησης, καταγραφής και μελέτης της αιθαλομίχλης των αρχών της Καλιφόρνια, ίσως μοναδικό στον κόσμο. Το πρόγραμμα οργανώθηκε και χρηματοδοτήθηκε από το την Επιτροπή Αέριων Πόρων της Καλιφόρνια στο Σακραμέντο, με προϋπολογισμό 10 εκατομμύρια δολάρια. Δεκάδες επιστήμονες ήρθαν στη νότια Καλιφόρνια από διάφορα μέρη των ΗΠΑ και από άλλες χώρες. Εγκαταστάθηκαν σε πολυάριθμες βάσεις παρατήρησης σε θέσεις-κλειδιά στην Περιφέρεια Διαχείρισης Ποιότητας Αέρα της Νότια Ακτής (AQMD) - τη μεγαλύτερη και ρυπαρότερη περιφέρεια της Αμερικής.
Ήταν μεγάλη τύχη για μας. Αν το ταπεινό μας πρόγραμμα, που περιοριζόταν στο μήνα του Ιουλίου, είχε επιτυχία, αυτό το λεπτομερές πρόγραμμα παρακολούθησης της αιθαλομίχλης θα διαπίστωνε αδιαμφισβήτητα την επιρροή μας. Ήμασταν ενθουσιασμένοι που το πρόγραμμα αυτό συνέπεσε με το Victor. Αν αποτυγχάναμε, η αδυναμία μας θα φαινόταν στατιστικά και αντικειμενικά, και θα εγκαταλείπαμε αυτού του είδους τα εγχειρήματα με το νέφος.
Με προϋπολογισμό μόλις 4.000$, η επιχείρηση Victor θα χρησιμοποιούσε μόνον τρεις σταθμούς τύπου Αράχνης για το μήνα του Ιουλίου. Η κύρια εγκατάσταση βρισκόταν στο Point Fermin, το νοτιότερο σημείο του Λος Άντζελες, στον Ειρηνικό Ωκεανό. Μια δεύτερη βρισκόταν στο Tustin, της Καλιφόρνια, κοντά στο μέσον του λεκανοπεδίου του Λος Άντζελες, και η τρίτη στο Fort Zinderneuf στις Θερμές Πηγές, στις παρυφές της Ερήμου Μοχάβε. Αυτοί οι σταθμοί ήταν εξοπλισμένοι με υβριδικές μορφές της εξελισσόμενης Αράχνης. Και οι τρεις μονάδες ήταν στημένες κατακόρυφα για να προκαλέσουν στροβίλους στον αιθέρα.
Η τεκμηρίωση του Victor κατατέθηκε εκ των προτέρων στην Εθνική Ωκεανογραφική και Ατμοσφαιρική Υπηρεσία των ΗΠΑ.
Τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στην νότια Καλιφόρνια τον Ιούλιο του 1987 δυσκολευτήκαμε να τα πιστέψουμε κι εμείς οι ίδιοι, που περιμέναμε θετικά αποτελέσματα. Έσπασαν πολλά ρεκόρ καιρού και αιθαλομίχλης.
Η πρωτότυπη Αράχνη που είχαμε στο Point Fermin προκάλεσε δραστική μείωση θερμοκρασιών για το μεγαλύτερο μέρος του μήνα, και η επιρροή της ήταν εμφανής στις δορυφορικές φωτογραφίες των υδρατμών και στους χάρτες των 500 μιλιμπάρ που μαγνητοσκοπήσαμε όταν παρουσιάστηκαν στην τηλεόραση.
Κρύος αέρας από τον Καναδά κατέβαινε καθημερινά στο Point Fermin. Η ατμόσφαιρα στο λεκανοπέδιο του Λος Άντζελες ήταν πεντακάθαρη. Στα αρχεία μας υπάρχουν βίντεο με μετεωρολόγους της τηλεόρασης που αγορεύουν για τη θαυμάσια ορατότητα και τον καθαρό αέρα, και δείχνουν ενθουσιασμένοι τη χειμωνιάτικη συμπεριφορά του κρύου Καναδικού αέρα που μέσα στον Ιούλιο κατεβαίνει στο Point Fermin, την κύρια βάση μας.
Εν τω μεταξύ, οι επιστήμονες του κρατικού προγράμματος αγωνίζονταν να βρουν αρκετό νέφος για να δικαιολογήσουν την παρουσία τους. Δεν υπήρχε αρκετή αιθαλομίχλη για να συγκεντρώσουν στατιστικώς σημαντικά δείγματα. Το άγημα των ειδικών απολύθηκε πριν το τέλος του Ιουλίου. Η ταπεινωτική εγκατάλειψη του προγράμματος καλύφθηκε από την τηλεόραση. Χάρη στην Πολιτεία της Καλιφόρνια, τεκμηριώθηκε αδιάσειστα το γεγονός ότι οι ενδορρηκτικοί αιθερικοί μας στρόβιλοι πράγματι μπορούσαν να μειώσουν το νέφος της νότιας Καλιφόρνια.
Ο Ιούλιος του 1987 ξεχώριζε για τις χαμηλές τιμές αιθαλομίχλης, ενώ οι συνολικές τιμές για μια περίοδο 6 μηνών το 1987 σημείωσαν πτώση 16,6% σε σχέση με το 1986, σπάζοντας όλα τα προηγούμενα ρεκόρ!
Μια σημαντική εξέλιξη μετά τη λήξη του Victor των Ιούλιο, ήταν πως το νέφος επέστρεψε δριμύτερο τον Αύγουστο. Οι επιστήμονες που είχαν φύγει κλήθηκαν για μια ακόμη προσπάθεια.
Το Victor ήταν για μας ένας μεγάλος θρίαμβος. Οι γραφειοκράτες της AQMD είχαν λάβει αντίτυπα της τεκμηρίωσης του Victor εκ των προτέρων. Παρ' όλα αυτά στα ΜΜΕ δήλωσαν ότι αυτή η εκπληκτική εμφάνιση καθαρού αέρα οφειλόταν σε "αφύσικες μετεωρολογικές συνθήκες".
Το πείραμα έγινε από την ETHERICRAINENGINEERING, με Διευθ. Σύμβουλοτον Trevor James Constable. Γεννημένος στην Ν. Ζηλανδία το 1925, κατάφερε να επεκτείνει την τεχνολογία Cloudbuster του Β. Ράιχ για την Αιθερική πρόκληση βροχής.
Είναι φανερό ότι το θέμα της οργόνης είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, που άπτεται ζητημάτων όπως η μόλυνση απ’ την ραδιενέργεια ή τα χημικά που μολύνουν τον πλανήτη μας. Σχετίζεται με θέματα όπως η φύση της Βαρύτητας, του Ηλεκτρισμού, του Μαγνητισμού, του Φωτός, του Ήχου και της Θερμότητας. Η έρευνα πάνω στην οργόνη θα μπορούσε να ενοποιήσει την αντίληψη για την θρησκεία και την επιστήμη, σε μια νέα κοσμοθεωρία, που η διαμάχη έχει εκλείψει και μια νέα εικόνα του κόσμου ξεπροβάλει.
Σαν επίλογο παραθέτουμε χαρακτηριστικά την αντίληψη του ίδιου του Β. Ράιχ για την κίνηση των πλανητών και κατ’ επέκταση για την βαρύτητα, όπως την παρουσιάζει στο βιβλίο του «Κοσμική Υπέρθεση». Σ’ αυτό το βιβλίο περιγράφει πως η Γη δεν έλκεται βαρυτικά από τον ήλιο, όπως πιστεύεται από την κλασσική φυσική, αλλά κινείται μαζί μ’ αυτόν σε μια ανοιχτή σπειροειδή τροχιά μέσα στο συμπαντικό ρεύμα οργόνης, ακολουθώντας την τροχιά του ήλιου. «Αυτό που κινεί τους πλανήτες είναι το ισημερινό οργονικό περίβλημα. Οι πλανήτες περιστρέφονται στους άξονες τους, που έχουν διεύθυνση από Βορρά προς Νότο και μεταφέρονται σαν κυλιόμενες μπάλες, πάνω σε κύματα τρεχούμενου νερού, πιο αργές απ’ τα κύματα. Ο ήλιος δεν έλκει τους πλανήτες. Κυλά πάνω στο ίδιο επίπεδο και προς την ίδια κατεύθυνση και μεταφέρεται μαζί με τους άλλους πλανήτες απ’ το ισημερινό οργονοενεργειακό ρεύμα. Η τροχιά των πλανητών δεν είναι ούτε ο κύκλος του Κοπέρνικου ούτε η έλλειψη του Κέπλερ. Είναι αναγκαστικά ανοιχτή και όχι κλειστή, στο μέτρο που υπάρχει μια κίνηση προς τα εμπρός του ήλιου και των πλανητών στο διάστημα, που δεν γυρνά ποτέ στην ίδια τροχιά.» (Β. Ράιχ, «Η Κοσμική Υπέρθεση», Εκδ. Καστανιώντη, 1980, σελ. 110)
Ίσως ο κόσμος να είναι διαφορετικός από αυτόν που αντιλαμβανόμαστε!

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Κοσμική Υπέρθεση», Εκδ. Καστανιώντη, 1980
TheAwesomeLifeforce. JoshephCater, HealthResearch, 1982
Etheric Rain Engineering Ltd (1990-2003)
What is Orgone Energy, Charles R. Kelly Ph.D., July 1999




ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις