ΒΟΜΒΑ: Απάτη τα Capital Controls!

capital controls



Έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που ήρθε πρόσφατα στη δημοσιότητα, φέρνει στο φως την απάτη στα capital controls. Οι συνταξιούχοι και οι μικροκαταθέτες στήριξαν το τραπεζικό σύστημα αφού δεν μπορούσαν να πάρουν τα χρήματά τους. Αντίθετα οι ευκατάστατοι και πλούσιοι καταθέτες είχαν τη δυνατότητα να το κάνουν...
H διέξοδος δόθηκε με απλά τεχνάσματα τα οποία συνέβαλαν στην απομάκρυνση των χρημάτων τους από τη χώρα σε
άλλη τράπεζα του εξωτερικού. Η πληροφόρηση και ενημέρωση απαιτούσαν άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών (τραπεζιτών – καταθετών) ενώ δεν θα ήταν δυνατό να ενταχθούν όλοι σε μία... επιχείρηση διάσωσης. Λίγοι και εκλεκτοί.
Η πρώτη απόφαση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους με ημερομηνία 30 Ιουνίου 2015 καθόριζε τις συναλλαγές και εκκαθάρισης εξωτερικού στο πλαίσιο διαχείρισης του ίδιου χαρτοφυλακίου του πιστωτικού ιδρύματος. Ανάμεσα στις συναλλαγές που καθορίζονταν ήταν οι χρεώσεις / πιστώσεις με την ονομασία Nostro- Vostro Accounts. Το έγγραφο κατέληγε αναφέροντας ότι οι συναλλαγές που εμπίπτουν στο ανωτέρω πλαίσιο θα εκτελούνται χωρείς ειδική ενημέρωση. Οι λογαριασμοί nostro-vostro είναι στην ουσία τραπεζικοί λογαριασμοί που κρατάνε οι τράπεζες σε άλλες τράπεζες.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στελέχη των τραπεζών μετέφεραν χρήματα στο εξωτερικό εν μέσω capital controls...




ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις