DARPA: Γενετική τροποποίηση των ανθρώπων ώστε να δημιουργήσουν στρατιώτες υπερήρωες




Η DARPA, ο οργανισμός υπό το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα που χρηματοδοτείται σε μεγάλο βαθμό και  έχει ως στόχο να ενισχύσει την ικανότητα του ανθρώπου στις εμπόλεμες ζώνες, μεταβάλλοντας τον γενετικό κώδικα των στρατιωτών.
Ελπίζουν να επιτύχουν την υπεροχή δημιουργώντας  στρατιώτες που να είναι ισχυρότεροι, πιο έξυπνοι, περισσότερο εστιασμένοι στο σκοπό τους και με έλλειψη ενσυναίσθησης (κοινώς χωρίς συναισθήματα).
Τα εύσημα ανήκουν σε ένα σχετικά νέο
επιστημονικό πεδίο που ονομάζεται γενετική μηχανική. Εκεί οι επιστήμονες πειραματίζονται με το «βιβλίο μαγειρικής» που περιέχει τη συνταγή που σας έχει δημιουργήσει καθώς και όλη τη ζωή γύρω σας.
Όλες οι μορφές ζωής έχουν τη δική τους συνταγή, και ακριβώς όπως στα τρόφιμα, υπάρχει ένας πεπερασμένος αριθμός των συστατικών για να διαλέξετε. Ο συνδυασμός διαφορετικών συστατικών σε διαφορετικές αναλογίες δημιουργεί διάφορες μορφές ζωής.
Οι γενετικοί μηχανικοί είναι ουσιαστικά σε θέση να δημιουργήσουν μωρά που να λάμπουν στο σκοτάδι, με την απλή προσθήκη ορισμένων γενετικών κωδίκων των μεδουσών στον ανθρώπινο γενετικό κώδικα.

Η έρευνα δείχνει ότι οι σούπερ στρατιώτες της DARPA, θα μπορούσαν μια μέρα να είναι σε θέση να αναπτύξουν ένα νέο μέλος του σώματος, αν το χάσουν στη μάχη (δοκιμασμένο και πετυχημένο σε ποντίκια).
Zombie στρατιώτες;
Το τμήμα του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνο για την ενσυναίσθηση μπορεί να απενεργοποιηθεί με γονιδιακή θεραπεία, με αποτέλεσμα οι στρατιώτες να αγνοούν το φόβο, την κούραση και τα συναισθήματα.
Αυτό που κάνει αυτή η σκέψη ακόμα πιο τρομακτική είναι το «Ανθρώπινο υποβοηθούμενο νευρωνικών συσκευών πρόγραμμα » (Human Assisted Neural Devices program), το οποίο επικεντρώνεται στον έλεγχο του εγκεφάλου. Το αποτέλεσμα είναι η επόμενη γενιά των «μηχανών» βιολογικού πολέμου,  θα μπορούσε να ελέγχεται από ένα εξελιγμένο «joystick» (χειριστήριο).
Οι  προσπάθειες της  DARPA  για τη δημιουργία σούπερ στρατιωτών γίνονται εδώ και χρόνια. Όπως αναφέρθηκε στο περιοδικό Wired το Δεκέμβριο του 2009, καθώς οι ΗΠΑ έστελναν ένα «κύμα»  30.000 και περισσοτέρων στρατιωτών στο Αφγανιστάν, οι ερευνητές εργάζονταν με χοίρους για να ανακαλύψουν έναν τρόπο για να σταματήσει η αιμορραγία από τραυματισμούς, μετατρέποντάς τους σε ημι-ζόμπι.
«Αν δουλέψει,» έγραψε στο Wired η Katie Drummond , «εμείς οι άνθρωποι θα μπορούσε να είμαστε οι επόμενοι που θα γίνουμε ζόμπι.» ( “If it works out, we humans could be the next ones to be zombified.”)
Η DARPA ανέθεσε στο Ινστιτούτο Texas A & M University για προκλινικές μελέτες (Texas A&M University’s Institute for Preclinical Studies) σύμβαση 9.9 εκατομμυρίων $, για την ανάπτυξη ιατρικών θεραπειών που θα επεκτείνουν την «χρυσή περίοδο», όπου τραυματισμένα στρατεύματα θα έχουν την καλύτερη πιθανότητα να επιβιώσουν από μαζική απώλεια αίματος.
Οι ερευνητές γνώριζαν ότι η εκκένωση και η φροντίδα των εν λόγω προσώπων στην ώρα της μάχης, είναι συχνά αδύνατη.
Η Drummond ανέφερε ότι η έρευνα του Ινστιτούτου βασίστηκε σε προηγούμενα έργα της DARPA που χρηματοδοτούνται, μεταξύ των οποίων ότι οι άνθρωποι μπορεί μια μέρα να μιμηθούν τις ικανότητες των σκίουρων να πέφτουν σε χειμερία νάρκη  – να είναι σε θέση να επιβιώνουν  αλώβητοι επί μήνες τον χειμώνα – με τη χρήση ενός ενζύμου του παγκρέατος,  που οι άνθρωποι έχουν από κοινού.
GMO στρατιώτες;

Τον Αύγουστο του 2012, η Daily Mail ανέφερε ότι η DARPA εστίαζε την έρευνα σε «GMO» στρατεύματα (γενετικά τροποποιημένα) – καθιστώντας τα ικανά να τρέχουν τόσο γρήγορα όσο οι Ολυμπιονίκες και να είναι σε θέση να αναγεννούν τα χαμένα άκρα.
Το έγγραφο ανέφερε επίσης:
Σύμφωνα με τα σχέδια του Στρατού των ΗΠΑ για το μέλλον, οι στρατιώτες θα είναι σε θέση να μεταφέρουν τεράστια βάρη, να ζουν από τα αποθέματα λίπους τους για μεγάλα χρονικά διαστήματα, ακόμη και να αναγεννηθούν τα άκρα που θα χάσουν από τις βόμβες.<
Τα σχέδια αποκαλύφθηκαν από τον Simon Conway, ο οποίος είχε πρόσβαση στην υψηλή τεχνολογία της DARPA.
Η DARPA έχει εδώ και καιρό πειραματιστεί με exoskeletons (εξωσκελετοί), που είναι μηχανήματα που βοηθούν τους κανονικούς στρατιώτες με τρόπο που τους επιτρέπει να σηκώνουν βάρη που υπερβαίνουν κατά πολύ ό, τι ένα κανονικό ανθρώπινο ον μπορεί να σηκώσει, καθώς και να τρέξουν με πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες.
Η πιο αμφιλεγόμενη έρευνα του οργανισμού αφορούσε τη γενετική τροποποίηση ενός ανθρώπου για να εκτελέσει τα καθήκοντα του και τη λειτουργία με τρόπους που επί του παρόντος δεν είναι εφικτό, η Daily Mail σημείωσε.
Ειδικότερα, οι τροποποιήσεις θα περιλαμβάνουν την ανάπτυξη στρατιωτών, οι οποίοι θα μπορούσαν να αντέξουν έως και 40 ώρες χωρίς ύπνο, να μεταφέρουν βαριά φορτία,  να μην χρειάζονται για ημέρες φαγητό και να επικοινωνούν τηλεπαθητικά.
Η πρόθεση του άρθρου ήταν να ενημερώσει τους αναγνώστες μας για μια επικίνδυνη πτυχή της γενετικής μηχανικής. Αυτή η επιστήμη έχει δημιουργήσει πράγματι επανάσταση στην ιατρική επιστήμη και σε πολλούς άλλους τεχνολογικούς τομείς προς το καλύτερο.
Ωστόσο, είναι σημαντικό να ενημερωθούμε  για την πιο σκοτεινή πλευρά των πραγμάτων, έτσι ώστε να μπορούμε να κατευθύνουμε τις εξελίξεις και να αποφύγουμε τη κακή χρήση της επιστήμης. (Πληρ από dailymail, BusinessFinanceNews.com, DARPA.mil,Wired.com,




ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις