ΑΓΡΙΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ στην Μυτιλήνη – Λαθρομετανάστες VS αστυνομικών-Τραυματισμοί και ξύλο

LESVOS12


ΑΓΡΙΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ στην Μυτιλήνη – Λαθρομετανάστες VS αστυνομικών-Τραυματισμοί και ξύλο
O κακός χαμός επικρατεί για άλλη μια φορά στην Λέσβο!
Eπεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά τις 11.00 στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Xιλιάδες λαθρομετανάστες περίμεναν να καταγραφούν και έβλεπαν πως υπήρχαν μόνο τρεις άντρες του λιμενικού με αποτέλεσμα να αρχισουν να δυσανασχετούν
επειδή αργούσε η καταγραφή.
Κάποια στιγμή άρχισαν τα σπρωξίματα και οι λαθρομετανάστες ήρθαν στα χέρια μεταξύ τους. Άντρες της αστυνομίας και του λιμενικού, που σύμφωνα με πληροφορίες δεν ξεπερνούσαν τα 10 άτομα, επενέβησαν και τότε οι μετανάστες συγκρούστηκαν μαζί τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξαν τραυματισμοί, με τους δρόμους κοντά στο λιμάνι να μετατρέπονται σε πεδία μάχης και τους οδηγούς να εγκλωβίζονται στα αυτοκίνητά τους…
Σημειώνεται ότι ο δήμαρχος της Μυτιλήνης Σπύρος Γαληνός είχε προειδοποίησει χθες με επιστολή του για την εκρηκτική όπως προδιαγράφονταν κατάσταση.
Έστειλε στον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Αντώνη Μακροδημήτρη, την παρακάτω επιστολή με θέμα: Σχεδιασμός και Δράσεις Πολιτικής Προστασίας Αντιμετώπισης Πυρκαγιών, Μεταδοτικών νόσων και φθορών σε δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες από την προσέλευση και εγκατάσταση Παράτυπα Εισερχόμενων Μεταναστών, εισηγούμενος να κηρυχθεί άμεσα η Λέσβος σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης
”Πλήρης καταστροφή των λιμενικών εγκαταστάσεων”
Τη δραματική κατάσταση που πλέον έχει δημιουργηθεί στο λιμάνι της Μυτιλήνης το οποίο έχει καταληφθεί από μετανάστες και πρόσφυγες καταγγέλλει με επιστολή του σε κάθε κατεύθυνση ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου Σωτήρης Ζαμτράκης.
«Ολοκληρώθηκε η οριστική κατάληψη του επιβατικού λιμανιού της Μυτιλήνης από μετανάστες και πρόσφυγες. Ολοκληρώθηκε η πλήρης καταστροφή όλων των λιμενικών εγκαταστάσεων. Είναι αδύνατη η παροχή κάθε υπηρεσίας στα επιβατικά και φορτηγά πλοία και στα τουριστικά σκάφη.
Όλη η έκταση του λιμανιού έχει μετατραπεί σε μια απέραντη χωματερή και χώρο υπαίθριων αφοδευτηρίων. Ο κίνδυνος μολύνσεων μετά τη μόνιμη ρύπανση είναι ορατός. Εξεγέρσεις και συγκρούσεις όχι μόνο μεταξύ των ιδίων των προσφύγων, αλλά και μεταξύ αυτών και των περιοίκων και των κατοίκων της Μυτιλήνης είναι θέμα ημερών ή ωρών».



ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις