ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΤΩΝ WIKILEAKS ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΔΑΜΑΣΚΟΥ: ΠΩΣ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΑΝ ΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ ΧΑΟΣ ΟΙ ΗΠΑ ΑΠΟ ΤΟ 2006






Νέα αποδεικτικά στοιχεία και έγγραφα για το σχεδιασμό της καταστροφής της Συρίας από τις ΗΠΑ και τη μετάδοση της σύγχυσης και της αποσταθεροποίησης της χώρας.
Οι νέες αποκαλύψεις των wikileaks δεν εκπλήττουν πια κανέναν καθώς ο κόσμος έχει αποκτήσει συνείδηση ότι η Αμερική έχει συνεργήσει για την πτώση των καθεστώτων που δεν συμμορφώνονται, όχι μόνο στην περίπτωση της Συρία και του σαμποτάζ της επικράτειάς της, αλλά
και σε άλλες αραβικές χώρες και τη Μέση Ανατολή γενικότερα, όπως πολύ ορθά επισημαίνει το eldabil στο σχετικό άρθρο του από 21-09-15. Αποτελεί κοινό τόπο ότι η παρέμβαση των ΗΠΑ στις υποθέσεις των τρίτων χωρών, βασίζεται στις τρομοκρατικές οργανώσεις τις οποίες στηρίζει για να διασπάσει την αραβική ενότητα και να διαιωνίσει την έριδα , μια παγίδα στην οποία έπεσαν πολλά κράτη.

Το νέο έγγραφο που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα των «Wikileaks» χρονολογείται από το 2006 και αφορά το σχέδιο των ΗΠΑ για αποσταθεροποίηση της Συρίας και υπονόμευση της εξουσίας του Προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Το έγγραφο αρχίζει με την έκφραση » της δυσφορίας των ΗΠΑ » για την σταθερότητα του καθεστώτος της Συρίας, αλλά και για το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Συρίας « Μπασάρ αλ-Άσαντ » έχει γίνει « ισχυρότερος από ό, τι ήταν πριν από δύο χρόνια », παρά την ήδη τριετή αμερικανική εισβολή στο Ιράκ. Η Αμερική σχεδιάζει να υποσκάψει τα φιλοιρανικά καθεστώτα όπως τη Συρία αλλά και το λιβανέζικο κόμμα της Χεζμπολάχ, ως εκδούλευση στην σιωνιστική οντότητα.

Πρόκειται για ένα έγγραφο που εκδίδεται από την αμερικανική πρεσβεία στη Δαμασκό, με το οποίο αναγνωρίζεται η σταθερότητα του συριακού κράτους, γεγονός που ανησυχεί την Ουάσινγκτον. Ως εκ τούτου αρχίζουν τις εργασίες για να εκμεταλλευτούν τα όποια αδύνατα σημεία της Δαμασκού. Προκειμένου να αξιοποιηθεί μια ευκαιρία άσκησης πίεσης στον Άσσαντ, και να καταρρεύσει η σχέση ισορροπίας με το Λίβανο , πραγματοποιείται η δολοφονία του Πρωθυπουργού του Λιβάνου Rafik Hariri και αρχίζουν να αποδίδονται ευθύνες στη συριακή κυβέρνηση.

Στο έγγραφο η Ουάσινγκτον φέρεται να τονίζει την ανάγκη να επωφεληθούν από αυτή την κατάσταση και απαιτούν να υπάρξει μια δημόσια ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της έρευνας και της διαπλοκής Άσσαντ στην δολοφονία.

Μία παράγραφος του εγγράφου αναφέρεται στον τ. Αντιπρόεδρο της Συρίας, « Abdel-Halim Khaddam ο οποίος φέρεται να είχε πεί, «ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία λαϊκή βάση » ενώ επισημαίνουν ότι « η εμφάνιση του Αντιπροέδρου στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ενοχλεί την συριακή ελίτ και τον Άσσαντ προσωπικά ». Το έγγραφο ενημερώνει ότι « πρέπει να συνεχίσουν να ενθαρρύνουν τη Σαουδική Αραβία και άλλους εταίρους να προπαγανδίζουν στα μέσα ενημέρωσης, και να αναδεικνύουν την σκοτεινή πλευρά του συστήματος. «

Το ίδιο έγγραφο εντέλλεται τη διάσπαση στις τάξεις των στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών, καθώς και την ανάγκη της διασποράς φημών για απόπειρες πραξικοπήματος , επειδή το σύστημα είναι πολύ ευαίσθητο σε ψιθύρους για απόπειρες πραξικοπήματος ώστε να προκληθεί μια ανησυχία στις τάξεις του Στρατού, της Διοίκησης και της Ασφάλειας της χώρας.

Το έγγραφο προτείνει επίσης, να τονισθεί με κάθε μέσο η αποτυχία της « οικονομικής μεταρρύθμισης», ιδίως κατά την περίοδο των Συριακών Προεδρικών Εκλογών του 2006, για να φέρουν σε δύσκολη θέση τον Άσσαντ απονομιμοποιώντας τον. Επίσης, προτείνουν τη σύγκριση « της συριακής μεταρρύθμισης » με άλλες μεταρρυθμίσεις στη Μέση Ανατολή, και ζητά να αναληφθεί δράση για να αποτραπούν χώρες Κόλπου για αραβικές επενδύσεις στη Συρία.

Σχετικά με το κουρδικό ζήτημα, το έγγραφο προτείνει τη διοργάνωση μιας εκστρατείας καταγγελιών των Κούρδων της Συρίας, μέσω διεθνών οργανισμών και ΜΚΟ Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ώστε να δυσφημισθεί η κυβέρνηση. Ωστόσο επισημαίνεται: «Αυτό το ζήτημα πρέπει να αντιμετωπιστεί προσεκτικά, διότι το οποιοδήποτε λάθος στο κουρδικό ζήτημα στη Συρία μπορεί να στραφεί εναντίον μας και οι Κούρδοι να απαξιώσουν τις προσπάθειές μας για την οικοδόμηση μιας κουρδικής »αντιπολίτευσης ». Επίσης πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τις συριακές υπηρεσίες πληροφοριών οι οποίες είναι υποψιασμένες για τους στόχους κάποιων Κούρδων « .

Στην παράγραφο σχετικά με τις τρομοκρατικές δραστηριότητες, σύμφωνα με την αμερικανική περιγραφή στο έγγραφο, η κυβέρνηση των ΗΠΑ αναγνωρίζει με διακριτικό τρόπο »ότι το συριακό καθεστώς έχει επιληφθεί με σχετικές δράσεις , ομάδες που έχουν δεσμούς με την αλ-Κάιντα » και προαναγγέλει την εμφάνιση ορισμένων τρομοκρατικών ενεργειών στη Συρία.

Το έγγραφο συνιστά τη μετάβαση και παρουσία τρομοκρατικών ομάδων στη Συρία, όπως της «Χαμάς» και του «Ισλαμικού Τζιχάντ». Εκτιμάται ότι οι ιστορικές προσπάθειες της χώρας και της διακυβέρνησης των Άσσαντ κατά των τρομοκρατικών ομάδων είναι ένα αδύναμο σημείο και παρέχει όλα τα σημάδια αστάθειας της διακυβέρνησης και των πολιτικών επιλογών της. Σημειώνεται ότι είναι δύσκολο να εξακριβωθεί πλήρως ο βαθμός της ισλαμιστικής απειλής κατά του καθεστώτος στο εσωτερικό της Συρίας, αλλά το σίγουρο είναι ότι υπάρχει μια μακροπρόθεσμη απειλή. «

Ασφαλώς, δεν χρειάζεται να ανατρέξουμε σε έγγραφο των « WikiLeaks » για να κατανοήσουμε την πραγματικότητα του αμερικανικού σχεδίου κατά της Συρίας, που καταστρέφει μια ολόκληρη χώρα υπέρ της σιωνιστικής οντότητας. Ωστόσο, μας αποκαλύπτει πόσο ποταπά είναι τα από καιρό σχεδιαζόμενα σενάρια για την αποσταθεροποίηση , τον κυνισμό των σχεδιαστών από τις »αυθεντίες στα ανθρωπιστικά ζητήματα » και την εξύφανση των γεγονότων υπέρ του χαοτικού σχεδίου τους.

Δείχνει επίσης το βαθμό της αμερικανικής επιρροής σε αραβικά κράτη και στους κυβερνήτες τους που ακολουθούν πειθήνια τις εντολές των ΗΠΑ. Γίνεται απόλυτα σαφές ο πρωταρχικός αμερικανικός ρόλος στην επιδείνωση της κατάστασης στη Συρία, και στην μετατροπή μιας πολιτικής κατάστασης σε έναν καταστροφικό πόλεμο μεταξύ του κράτους και των ένοπλων συμμοριών που απολαμβάνουν στήριξη, χρηματοδότηση και εξοπλισμό από τη Ουάσιγκτον και κάποια άλλα συνωμοτικά κράτη.




ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις