Με 154 ΝΑΙ πέρασε το ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ της ΥΠΟΤΑΓΗΣ- ΔΕΙΤΕ πως ψήφισαν τα κόμματα…

bousto2


Μπήκε το καρφί στο φέρετρο της Ελλάδας – Υπερψηφίστηκε με 154 “ναι” το πολυνομοσχέδιο. Φωτογραφίες, βίντεο και άλλες αποκαλυπτικές λεπτομέρειες με τα προαπαιτούμενα από την Οτλομέλεια της Βουλής Τα μεσάνυχτα διεξήχθησαν οι ονομαστικές ψηφοφορίες, επί της αρχής του πολυνομοσχεδίου και επί ορισμένων άρθρων, τις οποίες ζήτησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Με 154 «ναι» υπερψηφίσηκε το νομοσχέδιο «Μέτρα για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών
στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων» που θα «ξεκλειδώσει» τη δόση ύψους 2 δισ. ευρώ.
Δεκτό επί της αρχής και επί των άρθρων έγινε το πολυνομοσχέδιο από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ (εκτός του βουλευτή των ΑΝΕΛ Νίκου Νικολόπουλου επί των άρθρων), ενώ καταψήφισαν επί της αρχής και επί ορισμένων άρθρων η Νέα Δημοκρατία, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι.
Πώς ψήφισαν τα κόμματα στα άρθρα
ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες: «ναι» σε όλα. Όμως ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νίκος Νικολόπουλος ψήφισε «ναι» επί της αρχής, αλλά καταψήφισε τα άρθρα 1, 2, 5, 10, 13 και 21.
Ν.Δ.: «όχι» σε όλα εκτός του άρθρου 14 που είπε «ναι».
Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ και Ένωση Κεντρώων: «όχι» σε όλα.
Δημοκρατική Συμπαράταξη: «όχι» σε όλα εκτός του 14 και του 17, τα οποία και υπερψήφισε.
Ποτάμι: «όχι» σε όλα εκτός από το 10 που ψήφισε «ναι»
Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 294 βουλευτές

Απουσίασαν οι Βασιλική Κατριβάνου (ΣΥΡΙΖΑ), Άδωνις Γεωργιάδης (ΝΔ), Άννα Καραμανλή (ΝΔ), Φώφη Γενηματά (ΠΑΣΟΚ), Γιάννης Μανιάτης (ΠΑΣΟΚ), Κατερίνα Μάρκου (Ποτάμι). Όλοι έστειλαν επιστολή με την οποία δήλωναν την ψήφο τους, η οποία ταυτιζόταν με εκείνη του κόμματός τους. Ωστόσο η επιστολή εκφράζει πρόθεση ψήφου και δεν προσμετρήθηκε.




ΠΗΓΗ




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις