Σκάνδαλο "βόμβα"! Η Γερμανία αγόρασε το Μουντιάλ του 2006

http://www.newsit.gr/files/Image/2015/10/16/resized/FIFA-GERMANY_503_355.JPG

Το Spiegel αναφέρει ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο του γερμανικού ποδοσφαίρου, από τα στημένα της δεκαετίας του '70 και έπειτα... Το γερμανικό περιοδικό, που δημοσιεύεται το Σάββατο αναφέρει ότι η Γερμανία εξαγόρασε τις ψήφους με τις οποίες ανέλαβε τη διοργάνωση του Μουντιάλ του 2006.
Το "Spiegel" εξηγεί ότι με "μαύρα" χρήματα που δεν φαίνονταν πουθενά εξαγοράστηκε η ψήφος τεσσάρων Ασιατών, γεγονός, το οποίο έπαιξε
τον καθοριστικότερο ρόλο στην επικράτηση της Γερμανίας με 12-11 επί της Νοτίου Αφρικής στην ψηφοφορία του 2000.
Τα χρήματα αυτά τα... παραχώρησε ο πρώην ιδιοκτήτης της Adidas, Ρόμπερτ-Λουί Ντρεϊφίς, ο οποίος δεν βρίσκεται πια στη ζωή. Μέσω ενός fund, το οποίο ιδρύθηκε για να του εγγυηθεί ότι τα λεφτά θα του επιστραφούν, "δάνεισε" στην επιτροπή διεκδίκησης του Μουντιάλ του 2006 το ποσό των 10 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων, δηλαδή περίπου 6,7 εκατομμύρια ευρώ. Τούτο συνέβη εν γνώσει του Φραντς Μπεκενμπάουερ που ήταν πρόεδρος της επιτροπής διεκδίκησης, αλλά και του σημερινού προέδρου της γερμανικής ομοσπονδίας, Βόλφγκανγκ Νίερμπας. Σκοπός του... δανεισμού ήταν να δωροδοκηθούν οι Ασιάτες και να ψηφίσουν Γερμανία!
Το "Spiegel" εξηγεί πως αυτά τα "μαύρα" χρήματα γύρισαν πίσω στον Ντρεϊφίς. Αρχικά μπήκαν σε λογαριασμό της FIFA σε τράπεζα της Γενεύης και ύστερα ένα ποσό 6,7 εκατομμυρίων ευρώ είχε ως αποστολέα την οργανωτική επιτροπή του Μουντιάλ Γερμανίας, δήθεν για τη διεξαγωγή ενός Gala, στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου. Το Gala δεν έγινε ποτέ και το ποσό αυτό μεταφέρθηκε σε άλλο τραπεζικό λογαριασμό στην Ελβετία, ο οποίος φυσικά ήταν ιδιοκτησίας του Ντρεϊφίς!
Η γερμανική ποδοσφαιρική απάντησε στο σκάνδαλο που ξέσπασε με δημόσια δήλωση της. Εξήγησε ότι το ποσό των 6,7 εκατομμυρίων το έδωσε η οργανωτική επιτροπή του Μουντιάλ το 2005 στην FIFA με σκοπό να εξυπηρετηθούν κάποιες πολιτιστικές ανάγκες. Επεσήμανε δε, ότι δεν έχουν σχέση με την προ πενταετίας ψηφοφορία και διευκρινίζει ότι γίνεται προσπάθεια αυτά τα χρήματα να ζητηθούν πίσω από την FIFA!
Ο Φραντς Μπέκενμπαουερ δέχθηκε ερωτήσεις σχετικά με το θέμα από το γερμανικό περιοδικό, αλλά δεν τοποθετήθηκε σε αυτές. Από την άλλη, οι τρεις από τους τέσσερις Ασιάτες -που βρίσκονται εν ζωή- είπαν πως πρόκειται για κατηγορίες ανάξιες λόγου




ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις