ΒΟΜΒΑ! Ο Βαρουφάκης "κονόμησε" 2,5 εκατ. δολάρια σε τρεις μήνες;

varouff



Στις 9 Μαρτίου 2015, στον ιστότοπο EBR, σε άρθρο μας με αφετηρία τα καραγκιοζιλίκια του Γ.Βαρουφάκη, τότε υπουργού Οικονομικών, γράφαμε ότι ο άνθρωπος επενδύει κερδοσκοπικά για την τσέπη του και δεν του καίγεται καρφί για την Ελλάδα.
Τονίζαμε επίσης ότι, για να εξυπηρετήσει τον σκοπό αυτόν, εφάρμοζε με απόλυτη επιτυχία τις αρχές του star principle, ώστε μέσα από αυτές να κεφαλαιοποιήσει την υπουργική του ιδιότητα. Υπό αυτό το πρίσμα, προσθέταμε στο τότε
κείμενό μας, ο Γ. Βαρουφάκης μελετά με επικοινωνιακά κριτήρια όλες τις ενέργειες και συμπεριφορές του, ώστε σε βάθος χρόνου να τού αποφέρουν άφθονο χρήμα.
Με άλλα λόγια, υπογραμμίζουμε σήμερα, με κάβα την πτωχευμένη Ελλάδα, ο νάρκισσος τότε υπουργός έπαιζε «black jack» για λογαριασμό του. Και τελικά, όπως προκύπτει από τα γεγονότα, η επένδυση αυτή τού βγήκε και με το παραπάνω. Ιδού τί αναφέρουν, μεταξύ άλλων, στο Πρώτο Θέμα της Κυριακής ο Φρίξος Δρακοντίδης και η Ιωάννα Λιαρακάκη, επιβεβαιώνοντας και παλιότερο δημοσίευμα της Αυγής:
«Η αλήθεια είναι ότι για μία ακόμη φορά ο Γιάνης Βαρουφάκης αλλοιώνει την πραγματικότητα. Ίσως επειδή δεν θέλει να καταλάβει ο κόσμος ότι αυτός που συνέβαλε στην καταστροφική, όπως αποδείχθηκε, καθυστέρηση των διαπραγματεύσεων με τους Ευρωπαίους εταίρους -η οποία είχε ως συνέπεια το κλείσιμο των τραπεζών και την επιβολή των capital controls- σήμερα εισπράττει για κάθε εμφάνισή του εκτός Ευρώπης 60.000 δολάρια, δηλαδή σχεδόν 53.000 ευρώ, πουλώντας το ελληνικό δράμα.
»Τόσα χρεώνει για κάθε συμμετοχή του σε εταιρικά συνέδρια κρατώντας τον ρόλο του βασικού ομιλητή και απολαμβάνοντας τη λάμψη από τα φώτα κάθε φορά που ανεβαίνει στο πόντιουμ για να μιλήσει για τη Θεωρία των Παιγνίων και όχι μόνο. Το διαπιστώσαμε όταν επικοινωνήσαμε με την υπεύθυνη του γραφείου που τον εκπροσωπεί προκειμένου να τον καλέσουμε ως βασικό ομιλητή σε δύο εκδηλώσεις. Σε ένα συνέδριο τράπεζας στη Νέα Υόρκη, για το οποίο μας ζήτησε 60.000 δολάρια, αλλά και για μία παρουσία του σε εκδήλωση ενός πανεπιστημίου στην Κύπρο για την οποία αξίωσε αμοιβή 1.500 δολάρια. Και δεν είναι μόνο τα μεγάλα χρηματικά ποσά που ζητά και καταφέρνει να πάρει, ειδικά τώρα που το όνομά του πουλάει, αλλά και οι υπηρεσίες τις οποίες απαιτεί, υπηρεσίες που αρμόζουν σε έναν «πολιτικό ροκ σταρ», όπως τον χαρακτήρισε το ρωσικό δίκτυο Russia Today.
»Ζητά, λοιπόν, σε ό,τι αφορά τα αεροπορικά του ταξίδια, business class, είτε αυτά αφορούν έναν κοντινό προορισμό, δηλαδή εντός Ευρώπης, είτε ένα υπερατλαντικό ταξίδι. Για τη διαμονή του επιθυμεί κάτι αντίστοιχο. Πέντε αστέρων ξενοδοχείο, με τους διοργανωτές του εκάστοτε συνεδρίου να καλύπτουν όλες τις χρεώσεις. Ζητά επίσης να του παρέχονται όλα τα γεύματα, οι μετακινήσεις από και προς το αεροδρόμιο. Δίχως ίχνος υπερβολής, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται -και ίσως όχι άδικα- ο πιο τυχερός πολίτης αυτής της χώρας.
»Όχι μόνο δεν έχει ιδρώσει το αυτί του από τις επιπτώσεις του τρίτου και πιο επώδυνου μνημονίου, αλλά αντιθέτως είναι ο μοναδικός που αυξάνει κατά πολλά μηδενικά τον λογαριασμό του με κέρδη που ούτε ο ίδιος φανταζόταν ότι θα βγάλει ποτέ στη ζωή του. Αν εξαιρεθεί η κόπωση από τα απανωτά ταξίδια ανά τον κόσμο προκειμένου να εξηγήσει στο ακροατήριό του -αντί δεκάδων χιλιάδων ευρώ- τι δεν πήγε καλά στις διαπραγματεύσεις, πόσο πολύ τον πολέμησαν οι «κακοί» Ευρωπαίοι, αλλά και γιατί αναγκάστηκε να αφήσει την υπουργική καρέκλα, τότε οι νέοι επαγγελματικοί ορίζοντες που ανοίγονται μπροστά του είναι στρωμένοι από χρυσάφι και δόξα».
Επίσης, όπως προκύπτει από την δημοσιογραφική έρευνα, ο πρώην υπουργός «δεν κλείνει μόνος του τις ομιλίες, αλλά έχει ατζέντισσα ειδικά γι’ αυτό τον σκοπό. Ονομάζεται Τατιάνα Μαρίνκο και είναι συνεργάτιδα ενός εκ των μεγαλύτερων πρακτορείων «ενοικίασης προσωπικοτήτων», του London Speaker Bureau. Το εν λόγω γραφείο έχει παραρτήματα σε όλες τις μεγάλες πόλεις του παγκόσμιου χάρτη.
Συγκεκριμένα, η βάση της κυρίας Μαρίνκο είναι το ανεξάρτητο κρατίδιο του Ομάν. Είναι το πρόσωπο που συντονίζει τις ομιλίες του κ. Βαρουφάκη κυρίως στην Ασία, αλλά και σε άλλα μέρη του πλανήτη εφόσον της ζητηθεί. Μιλά απευθείας μαζί του, είτε μέσω τηλεφώνου είτε μέσω email, συζητούν τις προσφορές και αποφασίζουν από κοινού ποια θα διαλέξουν, σε ποιες περιπτώσεις θα παζαρέψουν, τι θα ζητήσουν ώστε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας να καταφέρει τον μέγιστο δυνατό αριθμό συμμετοχών σε παγκόσμια συνέδρια, σε κάθε πιθανό και απίθανο μέρος του πλανήτη. Το London Speaker Bureau κερδίζει από την προμήθεια που παίρνει για κάθε εμφάνιση που κλείνει στους ομιλητές-συνεργάτες του και γι’ αυτό το προσωπικό της εταιρείας δουλεύει ακατάπαυστα 24 ώρες το 24ωρο προκειμένου να πετύχει τους στόχους του».
Βασικό προϊόν που πουλάει, ο Γ. Βαρουφάκης είναι αριστερογενή φούμαρα τα οποία αντλεί από διάφορους συγγραφείς και άλλους οικονομολόγους, τους οποίους ουδέποτε αναφέρει. Επ’ αυτού, όμως, θα επανέλθουμε.





ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις